Port Grimaud

Port Grimaud is een havenplaatsje in de buurt van Grimaud, in het departement Var. Deze leuke plaats staat ook wel bekend als het ‘Venetië van de Provence‘, vanwege zijn vele kanalen."</p

Geschiedenis van Port Grimaud

In tegenstelling tot de vele andere mooie plaatsjes in het departement Var, heeft dit plaatsje geen geschiedenis die teruggaat tot aan de middeleeuwen. Het plaatsje is namelijk ontworpen door de Franse architect François Spoerry. In 1962 werd bekend dat een stuk moerassig land aan de onderkant van de Golf van Saint-Tropez te koop stond. Nadat de grond door enkele kapitaalkrachtigen werd opgekocht, werd het moeras grotendeels drooggelegd. Op het drooggelegde land, aan de lagunes, moest een prachtig havenplaatsje gebouwd worden. Op 13 juni 1966 werd de eerste bouwvergunning voor het plaatsje verstrekt.

Er werd echter gekozen voor 14 juni als officiële stichtingsdatum van het plaatsje, omdat die datum samenviel met de geboortedag van de zoon van een goede vriend van de architect François Spoerry. Als eerste werd het zogenaamde ‘Place du 14-Juin’ gebouwd, waarna er rondom dit plein verder werd gebouwd. In de loop der jaren ontstond er een klein dorpje met onder meer een kerk, verschillende winkels en verschillende kanalen, waardoor het plaatsje steeds meer op een tweede Venetië ging lijken.

Port Grimaud vandaag de dag

Vandaag de dag is Port Grimaud een bijzonder plaatsje om eens te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Var. Met haar zeven kilometer aan kanalen, veertien bruggen en twaalf eilanden zullen diegenen die eerder in Venetië zijn geweest zich hier thuis voelen. Het feit dat dit plaatsje niet over een rijke geschiedenis beschikt, zoals vele andere plaatsjes in de omgeving, doet absoluut geen afbreuk aan het feit dat Port Grimaud een schitterend plaatsje is. De combinatie van haar prachtige kanalen, mooie gebouwen en talloze leuke restaurantjes maken een bezoekje aan dit bijzondere plaatsje meer dan de moeite waard.
"</p

Port Grimaud bezoeken?

Wilt u dit bijzondere plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: