Ramatuelle

Ramatuelle is een mooi plaatsje gelegen in de heuvels vlakbij de bekende badplaats Saint-Tropez, in het departement Var. Volgens sommigen behoort Ramatuelle tot de mooiste dorpjes in deze regio. Het plaatsje geldt als een zeer geliefde vakantiebestemming.Ramatuelle

Geschiedenis van Ramatuelle

Uit verschillende vondsten is gebleken dat de omgeving rondom het plaatsje al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer pijlpunten, gepolijste bijlen en potscherven gevonden. Voordat de Romeinen de Provence veroverden, werd dit gedeelte van de Provence bevolkt door een Keltisch-Ligurische stam die bekend stond als Camatullique. Nadat de Romeinen de Provence veroverden, ontstond er al relatief snel een kleine kolonie op de locatie van het huidige Ramatuelle. Deze kleine kolonie maakte eeuwen lang een voortvarende periode door, totdat de Saracenen in de negende eeuw na Christus de Provence binnenvielen. In het jaar 1056 werden de Saracenen verdreven door Guillaume de Provence, waarna het plaatsje en de omringende omgeving werden toegekend aan de abdij van Saint-Victor te Marseille.

In de hier op volgende eeuwen bleef het plaatsje grotendeels onaangepast. Aan het begin van de twintigste eeuw maakte het plaatsje een periode van ontwikkeling door, dankzij de aanleg van openbare infrastructuur. Ook werd het gebied rondom Ramatuelle een steeds bekendere en meer geliefde vakantiebestemming. Hierdoor profiteerde het plaatsje van het toenemende aantal toeristen dat de omgeving bezocht en kon Ramatuelle uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Ramatuelle vandaag de dag

Vandaag de dag staat Ramatuelle bekend als een van de mooiste plaatsjes aan de Middellandse Zee. De combinatie van de prachtige ligging, bovenop een heuveltop en de smalle, oude straatjes, maken van dit plaatsje een geliefde vakantiebestemming. Hoewel het plaatsje nagenoeg perfect gelegen is voor een heerlijke vakantie aan het strand, is het plaatsje zelf ook absoluut een bezoekje waard. Hierbij geldt de kerk van het plaatsje, die stamt uit de zestiende eeuw na Christus, als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het plaatsje. Voor een gezellig wandeling door dit plaatsje kunt u gerust een middagje rekenen, waarna u een heerlijk drankje kunt drinken op een van de terrasjes in het plaatsje. Ook kunt u er voor kiezen om een of meerdere dagen door te brengen op het strand van Ramatuelle, Pampelonne genaamd.

Dit fijne en bekende zandstrand is maar liefst vijf kilometer lang en staat bekend om zijn kristalheldere water en om de vele kreekjes en inhammen. Ramatuelle is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie aan de Middellandse Zee en is tevens een geschikte uitvalsbasis voor een bezoekje aan nabijgelegen plaatsen als Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Hyères en Toulon.
Ramatuelle

Ramatuelle bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: