Roquebrune-Cap-Martin

Roquebrune-Cap-Martin is een klein plaatsje op een heuvel, in de nabijheid van de grotere plaatsen Nice en Monaco. Volgens de kenners behoort Roquebrune-Cap-Martin tot de mooiste dorpjes aan de Côte d’Azur. Roquebrune-Cap-Martin

Geschiedenis van Roquebrune-Cap-Martin

Nog voor de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk werd het gebied rondom het plaatsje bewoond door de Liguriërs. In het jaar 971 werd er door Conrad I, graaf van Ventimiglia een plaatsje gesticht op een heuvel aan de kustlijn van de Middellandse Zee. Dit plaatsje kreeg de naam Roccabruna. Roccabruna moest de westelijke grens van het graafschap van Ventimiglia beschermen tegen aanvallen. In het jaar 1355 kwam het plaatsje in handen van de familie Grimaldi van Monaco. Onder het bewind van deze familie werden de verdedigingswerken van het plaatsje versterkt en werd ook het bijhorende kasteel verder uitgebouwd. In 1793 werd het plaatsje onderdeel van Frankrijk.

Hierbij werd ook de naam veranderd in Roquebrune. In 1804 liet Napoleon een grote weg bouwen langs de kustlijn van de Côte-d’Azur, waardoor Roquebrune verbonden werd met het kleine plaatsje Cap-Martin. In de loop der eeuwen werden de plaatsjes samengevoegd. Uiteindelijk besloot men om de naam van het plaatsje nog een laatste keer te veranderen. Om verwarring te voorkomen met het plaatsje Roquebrune-sur-Argens in het nabijgelegen departement Var werd Roquebrune voortaan Roquebrune-Cap-Martin genoemd.

Roquebrune-Cap-Martin

Vandaag de dag staat Roquebrune-Cap-Martin bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Alpes-Maritimes. Wanneer u door dit prachtige middeleeuwse plaatsje loopt zult u merken dat het in dit plaatsje lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De combinatie van de prachtige oude gebouwen, de middeleeuwse straatjes en het indrukwekkende uitzicht vanuit dit plaatsje maakt van Roquebrune-Cap-Martin een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben. Let wel op, want een aanzienlijk gedeelte van dit mooie plaatsje is slechts te voet via meerdere trappen bereikbaar. Wanneer u uw vakantie doorbrengt aan de Côte-d’Azur kan een bezoekje aan dit prachtige plaatsje eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken!
Roquebrune-Cap-Martin

In de omgeving van Roquebrune-Cap-Martin

Deze plaats ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Roquebrune-Cap-Martin bezoeken?

Wilt u deze plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk