Saignon

Saignon is een prachtig dorpje in het gedeelte van de Vaucluse dat bekend staat als de Luberon. Het dorpje ligt ongeveer 35 kilometer ten oosten van de grotere plaats Cavaillon en ten zuidoosten van Apt. Saignon ligt op de top van een rots en kijkt dan ook uit over de prachtige omgeving.

Geschiedenis van Saignon

Op verschillende plekken in de Luberon zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond werd. Zo zijn er rondom de heuvel waar het plaatsje Saignon op ligt sporen gevonden van oude Romeinse villa’s. Vanaf de tiende eeuw na Christus was er sprake van een kasteel op de rots waar het plaatsje op ligt. Vanaf deze strategische locatie kon men de omgeving goed in de gaten houden. Rondom dit kasteel ontstond als snel een klein plaatsje. Het plaatsje werd voorzien van stevige verdedigingswerken en beschikte maar liefst over drie kastelen. In de elfde eeuw werd er ook een abdij gebouwd. Saignon groeide dan ook uit tot een van de belangrijkste bolwerken van het graafschap Forcalquier. Een groot deel van deze verdedigingswerken werd in de dertiende eeuw met de grond gelijk gemaakt. Desondanks heeft het plaatsje zijn historische karakter weten te behouden.

Saignon vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse. Het is een van de meest charmante dorpjes in de Luberon en staat bekend om zijn smalle middeleeuwse straatjes en mooie oude gebouwen. Dit plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Als u een liefhebber bent van authentieke Franse heuveldorpjes moet u Saignon echt eens bezocht hebben!
Saignon

Saignon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Vaucluse zelf bezoeken en ontdekken waarom dit een van de meest charmante plaatsjes is in de Luberon? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: