Saint-Jean-Cap-Ferrat

Saint-Jean-Cap-Ferrat is een plaatsje op een schiereiland bij Beaulieu-sur-Mer en Villefranche-sur-Mer, in het departement Alpes-Maritimes. Dankzij zijn prachtige ligging en het heerlijke klimaat is dit plaatsje een geliefde vakantiebestemming voor de rijken der aarde. Dit prachtige plaatsje is onder meer bekend vanwege de mooie Villa Ephrussi de Rothschild. Saint-Jean-Cap-Ferrat

Geschiedenis van Saint-Jean-Cap-Ferrat

Uit verschillende historische documenten is gebleken dat de omgeving van dit plaatsje al vroeg in de geschiedenis bewoond werd. Zo is bekend dat de Griekse handelaren al vroeg in de geschiedenis melding maakten van een plaatsje dat zij Anao noemden. Dit plaatsje zou toebehoord hebben aan een Gallische stam en zou op de locatie van het hedendaagse plaatsje Saint-Jean-Cap-Ferrat hebben gelegen. In de middeleeuwen stond dit plaatsje bekend onder de naam Cap-Saint-Sospir. Dit plaatsje was vernoemd naar een monnik die in de zesde eeuw na Christus op dit schiereiland gewoond zou hebben. In de achtste eeuw na Christus werd het plaatsje en haar directe omgeving ingenomen door de Saracenen, die de haven van het plaatsje tot aan de elfde eeuw na Christus gebruikten als basis voor hun piraterij.

In het jaar 1388 werd het grondgebied van Saint-Jean-Cap-Ferrat, evenals het gehele graafschap van Nice, overgedragen aan de graven van Savoie. Pas in 1860 werd het plaatsje officieel bij het Franse koninkrijk gevoegd.

In de twintigste eeuw raaktezowel het plaatsje als haar omgeving steeds bekender bij de internationale jetset. Zo liet onder meer Béatrice Ephrussi de Rothschild in de nabijheid van dit plaatsje een mooie grote villa bouwen. Ook beroemdheden als koning Leopold II van België, Charlie Chaplin, Isadora Duncan en Winston Churchill brachten hier enkele jaren van hun leven door.

Saint-Jean-Cap-Ferrat vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes aan de Franse Rivièra. Het plaatsje wordt dan ook wel een van de parels van de Franse Rivièra genoemd. De combinatie van de prachtige natuur, het heerlijke klimaat en de prachtige gebouwen maken van dit plaatsje een geliefde vakantiebestemming. Ook is er in de nabijheid van dit plaatsje veel te zien en te beleven. Zo behoren onder meer uitstapjes naar Nice, Èze en natuurlijk Villa Ephrussi de Rothschild tot de mogelijkheden. Saint-Jean-Cap-Ferrat is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie aan de Franse Rivièra!

Saint-Jean-Cap-Ferrat bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: