Saint-Saturin-lès-Apt

Saint-Saturin-lès-Apt is een prachtig plaatsje in het departement Vaucluse. Dit middeleeuwse plaatsje ligt op de zuidflank van de Monts de Vaucluse, in het regionale natuurpark Luberon. Het plaatsje is gelegen op een rots, waardoor u vanuit dit plaatsje kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Luberon, de Alpilles en de Monts de Vaucluse. Saint-Saturin-lès-Apt

Geschiedenis van Saint-Saturin-lès-Apt

De heuvel waar het plaatsje op ligt werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo is bekend dat dit gebied door de eeuwen heen bewoond is geweest door verschillende Gallische stammen. Het plaatsje zelf werd voor het eerst benoemd in historische stukken onder de naam ‘Sanctus Saturninus’. Het plaatsje is vernoemd naar de heilige Saint Sernin, de eerste bisschop van Toulouse in de derde eeuw na Christus. Deze bisschop zou een grote rol hebben gespeeld in de kerstening van deze streek. Pas na de Franse Revolutie werd het gedeelte ‘les Apt‘ toegevoegd aan de naam van het plaatsje, wat Provençaals is voor ‘in de buurt van Apt‘.

Saint-Saturin-lès-Apt heeft een eigen kasteel, dat dateert uit de elfde eeuw na Christus. De aanwezigheid van dit kasteel zorgde er voor dat inwoners van de omringende omgeving zich dicht bij dit kasteel vestigden, om zo beschermd te kunnen worden tegen rovers en vijandige legers. Rondom dit kasteel is het plaatsje ontstaan, dat al snel een grote groei doormaakte. In de negentiende eeuw begon men met het herstel van dit oude plaatsje en haar kasteel, dat door de eeuwen heen vervallen was. Mede dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat het plaatsje Saint-Saturin-lès-Apt vandaag de dag bekend als een van de mooiste dorpjes in de Vaucluse.

Saint-Saturin-lès-Apt vandaag de dag

Vandaag de dag is dit een van de mooiste plaatsjes in de Provence. Dit historische plaatsje heeft veel te bieden, van prachtige oude gebouwen en smalle middeleeuwse straatjes tot aan de ruïnes van haar eigen kasteel. Vanaf de locatie van het kasteel kunt u genieten van een magnifiek uitzicht over de omringende omgeving. Voor een uitgebreid bezoek aan dit prachtige plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Saint-Saturin-lès-Apt is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence!
Saint-Saturin-lès-Apt

Saint-Saturin-lès-Apt bezoeken?

Wilt u dit leuke historische plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: