Saint-Tropez

Saint-Tropez is een wereldberoemde havenplaats aan de Middellandse Zee. De stad ligt ongeveer 104 kilometer ten oosten van Marseille, in het departement Var. Hoewel er slechts rond de 6000 mensen wonen, wordt de stad jaarlijks door ongeveer vijf miljoen toeristen bezocht.

Saint-Tropez

Geschiedenis van Saint-Tropez

Volgens een legende stamt de naam van het stadje af van een Heilige genaamd Saint Torpes. Gedurende de heerschappij van de Romeinse keizer Nero zou hij zijn onthoofd in de Italiaanse stad Pisa. Vervolgens zou zijn lijk op een boot zijn gelegd, en achter zijn gelaten midden op de Middellandse Zee. Het lichaam van deze heilige zou vervolgens zijn aangespoeld op de locatie van het huidige havenstadje. Door de eeuwen heen zou het stadje meerdere malen geplunderd worden door piraten. Dit belemmerde de groei van het havenstadje. Later in de geschiedenis groeide Saint-Tropez uit tot een belangrijke stad voor de schilderkunst. Verschillende beroemde schilders als Mattisse en Bonnard leefden en werkten in het stadje. In de Tweede Wereldoorlog vormde het stadje en haar nabije omgeving een centraal punt voor Operatie Dragoon. Dit was de invasie van de Geallieerden in zuid-Frankrijk. De stad was deels verwoest door verschillende bombardementen.

Na de oorlog werden er veel werkzaamheden uitgevoerd, waardoor het plaatsje weer in de oude stijl herbouwd werd. In de jaren ’50 werd het havenstadje wereldberoemd vanwege films met de Franse actrice Brigitte Bardot. Saint-Tropez zou door de jaren heen uitgroeien tot een geliefde stad onder de internationale filmsterren.

Saint-Tropez vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Tropez een stad met vele gezichten. In de haven zijn de meest luxueuze jachten te vinden, van de grootste filmsterren ter aarde. Ook is Saint-Tropez bekend vanwege het nachtleven. Naast de vele uitgaansgelegenheden zijn er in de stad ook vele mooie bezienswaardigheden te vinden. Zo is er de citadel, van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad. Ook de haven en de binnenstad is erg interessant om te bezoeken. De vele winkeltjes en restaurants, en de prachtige oude straatjes maken een bezoekje aan de binnenstad absoluut de moeite waard. Saint-Tropez is een prachtig stadje, en de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie!

Saint-Tropez

Saint-Tropez bezoeken?

Zelf heerlijk genieten in dit leuke havenstadje? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: