Saint-Véran

Saint-Véran is een bijzonder bergdorpje in het departement Hautes-Alpes. Het is namelijk het hoogst gelegen plaatsje in heel Frankrijk, op 2040 meter hoogte. Het plaatsje is vernoemd naar de heilige Véran, die volgens de legende een draak zou hebben verdreven. Saint-Véran

Geschiedenis van Saint-Véran

De geschiedenis van dit hooggelegen plaatsje is verbonden met een lokale legende. Volgens deze legende zou een enorme draak de omgeving teisteren vanuit zijn hol in de spelonken van de rotsen van de Vaucluse. Wanneer de draak naar buiten kwam was niemand veilig, zo verslond hij zowel al het vee als alle herders die hij tegenkwam. De bisschop Veran de Cavaillon werd gevraagd om dit gebied te bevrijden van dit monster. De bisschop zou de draak hebben verslagen, waardoor de rust wederkeerde in dit gebied.

De mijnbouw heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van dit plaatsje. Zo werd er in dit gebied naar koper gegraven. Ook werden er in dit dorpje vele verschillende ambachten bedreven. Zo was er onder meer een mandenmakerij en werd er gereedschap gemaakt. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje haar oorspronkelijke karakter grotendeels weten te behouden, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste dorpjes in het departement Hautes-Alpes.

Saint-Véran vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Saint-Véran bekend als een van de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje staat dan ook op de lijst van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Wanneer u door dit leuke plaatsje wandelt, vallen de typerende houten en stenen chalets met leien daken, haar fonteinen, broodovens en zonnewijzers direct op. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Een bezoekje aan dit leuke plaatsje is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Alpes!

Saint-Véran bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: