Salon-de-Provence

Salon-de-Provence is een stadje gelegen in het departement Bouches-du-Rhône, in de regio Provence.Salon-de-Provence Dit mooie stadje is onder meer bekend als de plaats waar de beroemde filosoof Nostradamus de laatste jaren van zijn leven doorbracht.

Geschiedenis van Salon-de-Provence

Op de locatie van de huidige stad bevond zich ooit een oppidum, een klein ommuurd plaatsje. Het plaatsje was strategisch gelegen op een van de belangrijkste handelsroutes voor zout in het westen van Europa. Het plaatsje lag binnen de invloedssferen van de Griekse kolonisten, die Massalia, het hedendaagse Marseille hadden gesticht. Door de eeuwen heen groeide het oppidum uit tot een redelijk groot plaatsje, dat in de negende eeuw voor het eerst in historische geschriften werd genoemd onder de naam Villa Salone. Later in de geschiedenis werd het plaatsje bestuurd door de aartsbisschoppen van Arles, die verbleven in het Château de l’Empéri, dat imposant boven de stad uittorent. Salon-de-Provence stond vroeger bekend onder haar eerdere naam: ‘Sallon de Crau’.

Tot aan het jaar 1784 werd Salon met twee ll-en geschreven. Doordat er een fout werd gemaakt met het graveren van een inscriptie op de sokkel van een borstbeeld, werd de plaats voortaan maar met één ‘l’geschreven. Pas in het jaar 1918 werd de plaatsnaam veranderd in haar huidige naam.

Salon-de-Provence vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze plaats bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Bouches-du-Rhône. Doordat haar historische stadscentrum door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven, is een bezoekje aan Salon-de-Provence meer dan de moeite waard. De oude, middeleeuwse straatjes met haar leuke winkeltjes en restaurants maken van de oude binnenstad van Salon-de-Provence een plaats waar u gerust een middagje door kunt brengen. In het stadje zelf zijn verschillende interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals het huis van Nostradamus en het museum dat gewijd is aan deze beroemde filosoof. Ook het mooie Château de l’Empéri is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Een bezoekje aan deze leuke plaats is meer dan de moeite waard!

Salon-de-ProvenceSalon-de-Provence bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: