Séguret

Séguret is een mooi dorpje gelegen in het departement Vaucluse in de Provence. Het plaatsje is gebouwd aan de voet van een heuvel en behoort officieel tot de mooiste dorpjes van Frankrijk. Séguret

Geschiedenis van Séguret

De omgeving van het plaatsje is al sinds de prehistorie bewoond, zo blijkt onder meer uit diverse bodemvondsten. De daadwerkelijke geschiedenis van het plaatsje begint echter in de middeleeuwen. In de tiende eeuw na Christus behoorde het graafschap Venaissin, waar het plaatsje bij hoorde, toe aan de graaf van Toulouse. In een poging zijn gezag te verstevigen, liet de graaf van Toulouse een reeks van versterkte burchten bouwen in de regio, waaronder de burcht bij Séguret. Hier heeft het plaatsje ook zijn naam aan te danken evenals aan zijn strategische ligging. Séguret betekent namelijk ‘veilige plaats’.

Na de bouw van de verschillende burchten volgde een rumoerige periode voor het plaatsje en de omringende regio, waarin de graaf van Toulouse, de koning van Frankrijk en de prins van Oranje elk graag het graafschap Venaissin wilden claimen. In het jaar 1240 verkocht de graaf van Toulouse het graafschap aan de prins van Oranje. In het jaar 1274 kwam het Comtat Venaissin onder het beheer van de paus te vallen. Tot 1791 werd Séguret en het land om het plaatsje heen dan ook beheerd door de paus. Na dit jaar werd het graafschap Venaissin aan het departement Vaucluse toegevoegd.

Séguret vandaag de dag

Vandaag de dag staat Séguret bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Vaucluse. Het plaatsje is bekend vanwege zijn prachtige straatjes en de veertiende-eeuwse klokkentoren. Wanneer u door de prachtige straatjes, die bestraat zijn met rivierkeitjes loopt, zult u direct begrijpen waarom dit plaatsje op de officiële lijst van de mooiste dorpjes van heel Frankrijk staat. Wanneer u door dit plaatsje wandelt, is het alsof de tijd heeft stilgestaan en waant u zich in de middeleeuwen. In het plaatsje zijn tevens verschillende ateliers en restaurantjes te vinden, waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk kunt afkoelen met een lekker drankje. Séguret is een prachtig plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben!
Séguret

Séguret bezoeken?

Wilt u dit plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: