Seillans

Seillans is een plaatsje gelegen in het departement Var, ongeveer 35 kilometer ten westen van de stad Grasse.Seillans Dit mooie plaatsje behoort officieel tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk.

Geschiedenis van Seillans

De naam ‘Seillans’ komt voor het eerst voor in een historisch document uit het jaar 814. De naam zou volgens verschillende onderzoekers zijn afgeleid van het Provençaalse woord Seilahso. Uit verschillende opgravingen blijkt dat de eerste nederzettingen in de omgeving van het hedendaagse plaatsje dateren uit de vijfde eeuw voor Christus, toen een kleine Keltische stam die bekend stond als de Sayllens in deze omgeving leefde. Deze stam stichtte een klein, versterkt dorpje op de heuvel waar het huidige plaatsje ligt. Toen de Romeinsen de Provence veroverden, groeide het plaatsje snel. Zo werden er onder meer thermale baden aangelegd en vestigden verschillende Romeinse veteranen zich in en rondom Seillans. In de middeleeuwen werd het plaatsje, net als de rest van de Provence, bedreigd door de invallen van de Saracenen.

Zo werden er in de twaalfde eeuw na Christus verdedigingsmuren om het dorpje heen gebouwd. Mede dankzij de aanwezigheid van deze verdedigingswerken heeft het plaatsje haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Hierdoor staat dit bijzondere plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes van heel Frankrijk.

Seillans vandaag de dag

Wanneer u door de oude maar prachtige middeleeuwse straatjes van dit dorpje loopt, zult u al snel begrijpen waarom Seillans door de kenners tot de mooiste dorpjes van Frankrijk wordt gerekend. Eenmaal aangekomen in het plaatsje vindt u al snel het kleine, schaduwrijke pleintje met een leuk café. Hier kunt u heerlijk relaxen tijdens de warme zomerdagen. Het hele jaar door worden er verschillende evenementen georganiseerd in dit leuke plaatsje. Zo worden er onder meer concerten en typisch Provençaalse marktjes georganiseerd. Vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van de Middellandse Zee en verschillende mooie plaatsen als Grasse, Fréjus, Cannes en Antibes is Seillans een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence.

SeillansSeillans bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje bezoeken en zelf ervaren waarom het tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk behoort? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: