Simiane-la-Rotonde

Simiane-la-Rotonde is een mooi plaatsje in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het plaatsje dankt zijn naam aan een grote ronde toren in het midden van het dorpje. Simiane-la-Rotonde staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in dit gebied en is dan ook een geliefde vakantiebestemming.Simiane-la-Rotonde

Geschiedenis van Simiane-la-Rotonde

In de nabije omgeving van het plaatsje zijn talloze sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de IJzertijd bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten en andere prehistorische gereedschappen gevonden. Het feit dat dit gebied al zo vroeg in de geschiedenis bewoond werd komt mede dankzij de grond, die voornamelijk uit zandsteen bestaat. Hierdoor was de grond erg geschikt voor landbouw.

Het plaatsje Simiane-la-Rotonde zelf ligt op een locatie waar ooit een belangrijke Romeinse handelsroute liep, tussen de hedendaagse plaatsen Sisteron en Apt. Het plaatsje werd in de elfde eeuw na Christus voor het eerst genoemd in een historisch document. Het plaatsje was eigendom van de abdij van Saint-André uit Villeneuve-lès-Avignon. Het plaatsje kende zijn hoogtijdagen tijdens de Renaissance, toen het plaatsje een belangrijke rol speelde in de Provençaalse glasindustrie. Mede dankzij deze voor het plaatsje belangrijke periode heeft Simiane-la-Rotonde zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden en staat het vandaag de dag bekend als een van de mooiste dorpjes in de Provence.

Simiane-la-Rotonde vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-de-Haute-Provence is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard. Evenals vele andere plaatsjes in de omgeving is het plaatsje gelegen op een heuvel, waardoor u vanuit het plaatsje uitkijkt over de omringende omgeving. Vooral wanneer de lavendelvelden in bloei staan is dit een prachtig gezicht. In het plaatsje zelf kunt u gerust een middagje doorbrengen. De combinatie van de authentieke gebouwen en de prachtige smalle straatjes maakt van Simiane-la-Rotonde een typisch Provençaals plaatsje. In de omgeving van het plaatsje is veel te zien en te beleven. Zo behoren uitstapjes naar Sault, de Mont Ventoux, Forcalquier en de Luberon tot de mogelijkheden. Dit schitterende plaatsje is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence!
Simiane-la-Rotonde

Simiane-la-Rotonde bezoeken?

Wilt u dit typisch Provencaalse plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: