Steden en dorpen in Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is een fijne vakantiebestemming. Dit departement staat bekend om zijn prachtige landschappen. Samen met de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse maakt het departement Hautes-Alpes deel uit van de regio Provence. Er zijn veel leuke steden en dorpen in Hautes-Alpes te vinden. Zo zijn uitstapjes naar indrukwekkende plaatsen als Briançon, Embrun en Gap meer dan de moeite waard. Briançon ligt op ongeveer 1300 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen plaats in Frankrijk met meer dan 2000 inwoners. Embrun ligt aan de oevers van het mooie stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, wat een van de grootste kunstmatige meren van Europa is. Embrun is dan ook een prima uitvalsbasis voor wandelaars, natuurliefhebbers en watersporters. Tot slot zijn ook kleinere plaatsjes in Hautes-Alpes, zoals La Grave en Saint-Véran de moeite waard om te bezoeken.

De steden en dorpen in Hautes-Alpes op een rij

Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Hautes-Alpes op een rij gezet. Brengt u uw vakantie door in deze mooie streek, of in een van de aangrenzende departementen? Dan zijn deze mooie plaatsen meer dan de moeite waard om te bezoeken. De grotere plaatsen als Briançon en Embrun zijn meer dan geschikt als uitvalsbasis voor een fijne vakantie in deze streek. Vanuit deze plaatsen zijn de vele leuke bezienswaardigheden in Hautes-Alpes dan ook goed bereikbaar!

Steden en dorpen in Hautes-Alpes

Vakantiehuizen in Hautes-Alpes

Een vakantiehuisje in het departement Hautes-Alpes is een ideale manier om de verschillende leuke steden en dorpen in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Hautes-Alpes

Vanaf de vele leuke campings in het departement Hautes-Alpes kunt u gemakkelijk de vele leuke steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Hautes-Alpes boeken!

Hotels in Hautes-Alpes

Een hotel in Hautes-Alpes is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is een geliefde vakantiebestemming onder wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Dit gedeelte van de regio Provence staat, naast de verschillende leuke steden en dorpen, ook bekend om de vele leuke bezienswaardigheden. Naast de eerder genoemde bergpassen Col d’Izoard en Col du Galibier kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied, ook Fort Queyras, het Lac de Serre-Ponçon of het Parc National des Écrins bezoeken. Veel van de vakantiehuizen, campings en hotels in dit gebied liggen in de nabijheid van een of meerdere leuke bezienswaardigheden of plaatsen. In dit gedeelte van de regio Provence is enorm veel te zien en te beleven. Zoveel dat u hier gerust een langere vakantie door kunt brengen. De vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hautes-Alpes zijn zeer geschikt als uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie!

Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, campings en hotels in Hautes-Alpes op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de leuke plaatsen in dit gedeelte van de regio Provence eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!

Ontdek ook de steden en dorpen elders in de Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Hautes-Alpes ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste steden en dorpen voor u op een rijtje gezet.