Tarascon

Tarascon is een plaats in het departement Bouches-du-Rhône in de regio Provence. De plaats ligt aan de rivier Rhône. Aan de andere kant van de rivier ligt de plaats Beaucaire.Tarascon

Geschiedenis van Tarascon

In de nabije omgeving van het hedendaagse plaatsje zijn speerpunten gevonden uit de Bronstijd. Dit geeft aan dat het gebied al vroeg in de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. Vanwege de gunstige ligging aan de rivier de Rhône ontstond er al relatief vroeg in de geschiedenis een plaatsje op de locatie van het hedendaagse Tarascon. De gunstige ligging had alles te maken met de handel. Niet alleen lag het plaatsje aan de rivier Rhône wat voor veel handel over de rivier zorgde, ook lag de plaats relatief dicht bij de grotere plaats Avignon. Bovendien lag de plaats nagenoeg op de grens van de Luberon en de Camargue. De geschiedenis van deze plaats is onlosmakelijk verbonden met de legende van een verschrikkelijk monster.

Volgens de legende zou Martha van Bethanië, volgens het Nieuwe Testament de zuster van Lazarus en Maria, afgereisd zijn naar Tarascon, de plaats die geteisterd werd door een verschrikkelijk monster dat bekend stond onder de naam Tarasque. Dankzij Martha van Bethanië zouden de inwoners van de plaats er in zijn geslaagd om het monster te doden, waarna de naam van de plaats werd gewijzigd in Tarascon.

Tarascon vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze plaats bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Bouches-du-Rhône. De plaats is met name bekend vanwege haar indrukwekkende kasteel, dat door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Het kasteel staat dan ook bekend als een van de best bewaard gebleven kastelen in dit deel van Frankrijk. Jaarlijks wordt er in Tarascon een festival georganiseerd dat in het teken staat van Tarasque, het monster uit de legende. Tarascon is een prachtige plaats met een mooie oude binnenstad waar altijd wel wat te zien en te beleven is. Dankzij haar gunstige ligging is deze bijzondere plaats een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Bouches-du-Rhône!
Tarascon

Tarascon bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: