Tende

Tende is een oud middeleeuws plaatsje gelegen in het nationale park Mercantour en ligt nagenoeg op de grens met buurland Italië. Tende

Geschiedenis van Tende

Over de vroege geschiedenis van dit plaatsje is niet heel veel bekend. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat het plaatsje in het jaar 690 na Christus al bestond, maar over de vroegere geschiedenis van Tende is niet veel bekend. Wel is het aannemelijk dat het plaatsje nog vele jaren ouder is. In de nabije omgeving van het plaatsje zijn namelijk rotstekeningen gevonden, die er op duiden dat het gebied rondom het huidige plaatsje al vroeg in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Het plaatsje zelf kent een rumoerige geschiedenis. Zo is het plaatsje meerdere malen van eigenaar verwisseld en heeft het tot zowel Italië als Frankrijk behoort. Het plaatsje lag op een belangrijke handelsroute voor zout tussen Italië en Frankrijk, wat het plaatsje strategisch gezien zeer belangrijk maakte.

Vanaf het jaar 1861 tot aan 1947 lag het plaatsje op Italiaans grondgebied. Nadat de Italianen waren verslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden zij gedwongen enkele gebieden in de Alpen af te staan aan Frankrijk, waaronder dus het gebied rondom het plaatsje Tende. Sinds Tende in het jaar 1947 officieel werd afgestaan door Italië, is het plaatsje het officieel het laatste dorpje dat sindsdien werd toegevoegd aan Frankrijk.

Tende vandaag de dag

Vandaag de dag is Tende een van de mooiste en gelijk ook een van de oudste plaatsjes in het nationale park Mercantour, in het departement Alpes-Maritimes. Dankzij haar smalle straatjes en middeleeuwse gebouwen, lijkt het in dit plaatsje alsof de tijd heeft stilgestaan. Wanneer u het plaatsje bezoekt, is het meer dan de moeite waard om haar kerk, de dertiende eeuwse Eglise Saint Michel te bezoeken. Deze kerk staat bekend om haar opvallende kleuren. Zo is de kerk aan de buitenkant okerkleurig, waardoor de kerk een zeer opvallend gebouw is in het plaatsje. De nabije omgeving van het plaatsje is buitengewoon geschikt voor wandelaars. Zo zijn er vele wandelroutes uitgezet door het nationale park Mercantour. Tende is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze regio.
Tende

Tende bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Alpen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: