Tourtour

Tourtour is een plaatsje gelegen in het departement Var, vlakbij de grotere plaats Draguignan. Het dorpje is prachtig gelegen op circa 600 meter hoogte, wat een prachtig uitzicht over de Provence oplevert. Het plaatsje wordt dan ook niet voor niets het ‘dorpje in de hemel’ genoemd. Tourtour staat op de officiële lijst van mooiste dorpjes in heel Frankrijk. Tourtour

Geschiedenis van Tourtour

De omgeving rondom het plaatsje werd al vroeg in de prehistorie bewoond. Zo zijn er verschillende voorwerpen gevonden die er op duiden dat onze prehistorische voorvaderen in deze omgeving geleefd moeten hebben. De geschiedenis van het plaatsje gaat terug tot de tiende eeuw na Christus. Destijds stond het plaatsje nog bekend onder haar eerdere naam: Valuègne Saint Domin. de naam Tourtour is afgeleid van het oude woord ‘tör’, dat berg of bergtop betekent. Vanwege haar strategische ligging groeide Tourtour in de twaalfde eeuw na Christus uit tot een belangrijk plaatsje. Om het plaatsje te beschermen werd er een kasteel gebouwd, evenals verschillende verdedigingswerken. Later in de geschiedenis zou Tourtour uitgroeien tot een geliefd plaatsje onder kunstenaars, mede dankzij zijn prachtige ligging. Het plaatsje heeft de tand des tijds goed weten te doorstaan, waardoor het tot op de dag van vandaag tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort.

Tourtour vandaag de dag

Wanneer u dit plaatsje bezoekt zult u merken dat het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De prachtige middeleeuwse straatjes en gebouwen in dit plaatsje zijn een lust voor het oog. Wanneer u het plaatsje bezoekt op een van de vele prachtige zomerdagen kunt u vanuit het plaatsje genieten van een adembenemend uitzicht. Zo kunt u bij mooi weer onder meer de Mont Ventoux zien liggen. De combinatie van de gezellige straatjes en de sfeervolle pleintjes zorgen er voor dat, hoewel Tourtour slechts een klein plaatsje is, u hier gerust een middag door kunt brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld na uw wandeling door het dorpje heerlijk genieten van een verkoelend drankje op een van de terrasjes. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is meer dan de moeite waard en absoluut aan te raden wanneer u in de omgeving verblijft.
Tourtour

In de omgeving van Tourtour

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Var. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Var en de mooiste steden en dorpen in Var inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Tourtour bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Var op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk