Trigance

Trigance is een mooi plaatsje in het departement Var, vlakbij de Gorges du Verdon. Het plaatsje ligt ongeveer 44 kilometer ten noorden van de grotere plaats Draguignan. Trigance is schitterend gelegen, tegen een heuvel. Het plaatsje heeft een eigen kasteel, dat hoog boven het plaatsje uittorent. Het plaatsje kijkt uit over de vallei Jabron en staat bekend als een van de mooiste dorpjes in dit gebied.Trigance

Geschiedenis van Trigance

Het gebied rondom Trigance werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er vlakbij het plaatsje verschillende overblijfselen uit de IJzertijd ontdekt. Hoewel de Provence al vrij snel na de opkomst van het Romeinse Rijk veroverd werd, heeft de Romeinse tijd weinig sporen nagelaten in de buurt van dit dorpje. Dit in tegenstelling tot andere locaties in de Provence, zoals de Arena van Arles, Glanum en het Romeinse theater in Orange. Het plaatsje Trigance werd voor het eerst benoemd in het jaar 814 na Christus. Tijdens de middeleeuwen maakte het dorpje deel uit van het gebied dat bestuurd werd door de graven van de Provence. In de negende eeuw na Christus werd het kasteel van Trigance gebouwd, in opdracht van de Abdij Saint-Victor in Marseille. Mede dankzij de aanwezigheid van dit kasteel bleef het plaatsje relatief ongeschonden tijdens rumoerige perioden, zoals bijvoorbeeld tijdens de Godsdienstoorlogen.

Trigance vandaag de dag

Vandaag de dag staat Trigance bekend als een van de mooiste dorpjes rondom de Gorges du Verdon. Wanneer u door het dorpje loopt zult u merken dat het plaatsje zijn historische karakter behouden heeft. De combinatie van haar smalle straatjes en mooie oude huizen maakt dit een leuk dorpje om te voet te verkennen. Een bezoekje aan de kerk van Saint-Michel, in het midden van het dorpje, is meer dan de moeite waard. Een interessant kenmerk van de kerk is haar klokkentoren, met haar dak van felgekleurde tegels. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de buurt van de Gorges du Verdon is een uitstapje naar dit mooie plaatsje zeker aan te raden. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen.
Trigance

Trigance bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: