Var

Het departement Var is een van de zes departementen van de regio Provence.Var De overige vijf departementen zijn: Vaucluse, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône. Het departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die sinds een grenswijziging in 1860 echter niet meer door het departement stroomt. Het departement grenst aan het departement Bouches-du-Rhône in het westen, Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence in het noorden en Alpes-Maritimes in het oosten. In het zuiden grenst het departement aan de Middellandse Zee. Tot de belangrijkste steden in dit departement behoren onder meer Draguignan, Toulon, Hyères, Fréjus, Saint-Raphaël en Brignoles.

Geschiedenis van het departement Var

Het departement werd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 officieel gevormd. De in het departement gelegen stad Toulon was oorspronkelijk de hoofdstad van de provincie Provence, maar de titel van de stad werd afgepakt vanwege het feit dat de inwoners van Toulon de plaats in 1793 aan de Britten hadden overgedragen. De allereerste hoofdstad van het departement Var was Brignoles. In het jaar 1797 kreeg de plaats Draguignan deze eer. Pas in het jaar 1974 werd Toulon weer uitgeroepen tot de hoofdstad van het departement Var.

Var vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een geliefde vakantiebestemming. De combinatie van de prachtige landschappen met zowel bergen als de zee en het zonnige klimaat maakt van dit departement voor velen de nummer een vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk. In het binnenland vindt u prachtige plaatsjes zoals bijvoorbeeld Lorgues en Salernes en de grotere plaatsen Draguignan en Brignoles. Aan de kust van de Middellandse Zee vindt u bekende badplaatsen als Hyères, Sainte-Maxime, Fréjus en Saint-Raphaël, bekend vanwege de prachtige stranden. Ook een bezoekje aan de wereldberoemde plaats Saint-Tropez is meer dan de moeite waard, evenals een bezoekje aan de indrukwekkende kloof Gorges du Verdon, die op de grens ligt van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Dit departement is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in de Provence.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Var

In deze veelzijdige streek zijn zoveel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden dat u hier gerust meerdere weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Naast de eerder genoemde bezienswaardigheid Gorges du Verdon kunt u in dit departement ook Chartreuse de la Verne, de citadel van Saint-Tropez, Lac de Sainte-Croix , Massif de l’Esterel of Massif des Maures bezoeken. Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence!

Vakantiehuizen in Var

Een vakantiehuisje in het departement Var is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Var

Vanaf de vele leuke campings in het departement Var kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Var boeken!

Hotels in Var

Een hotel in Var is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Var

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Var ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk