Vaucluse

Het departement Vaucluse is een van de zes departementen van de regio Provence.Vaucluse De overige vijf departementen zijn Var, Bouches-du-Rhône, Alpes-Maritimes, Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence. Het departement Vaucluse wordt omgeven door de departementen Gard en Ardèche in het westen, het departement Drôme in het noorden, Bouches-du-Rhône en Var in het zuiden en Alpes-de-Haute-Provence in het oosten. De belangrijkste steden in dit departement zijn: Apt, Avignon en Carpentras.

Geschiedenis van het departement Vaucluse

Het departement ontstond in het jaar 1793, toen het werd aangemaakt uit delen van Bouches-du-Rhône en Basses-Alpes, het hedendaagse Alpes-de-Haute-Provence. Het departement dankt zijn naam aan het plaatsje Vaucluse, waarvan het de naam overnam. Sinds 1946 staat het dorpje Vaucluse bekend onder haar huidige naam Fontaine-de-Vaucluse, dit om verwarring te voorkomen. Het departement werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Er zijn verschillende prehistorische voorwerpen gevonden die hier op duiden. Voordat de Romeinen het gebied veroverden, werd het gebied bewoond door verschillende Keltische stammen. Tot op de dag van vandaag zijn er in het departement vele sporen terug te vinden uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, waaronder het Romeinse theater van Orange en de Pont Julien, ongeveer vijf kilometer ten noorden van Bonnieux. De geschiedenis van het departement Vaucluse is nauw verbonden met de exploitatie van mijnen en groeven, zoals bijvoorbeeld de okergroeve bij het plaatsje Roussillon.

Vaucluse vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Vaucluse een geliefde vakantiebestemming. Niet alleen staat dit departement bekend om de vele zonuren per jaar en het heerlijke klimaat, maar zeker ook om zijn veelzijdigheid. Zo is de Mont Ventoux berucht onder wielrenners en wagen vele amateurwielrenners ieder jaar weer een poging om per fiets de top te bereiken. Ook voor de liefhebbers van mooie dorpjes en steden is er in dit departement genoeg te zien en te beleven. Van prachtige dorpjes als Roussillon, Bonnieux en Bédoin tot aan mooie steden als het wereldberoemde Avignon en Carpentras. Wanneer het op interessante bezienswaardigheden aankomt, zijn bezoekjes aan bijvoorbeeld het Palais des Papes in Avignon en het Romeinse theater in Orange meer dan de moeite waard. Het moge duidelijk zijn: het departement Vaucluse is een zeer geschikte vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Vaucluse

In dit veelzijdige departement zijn enorm veel leuke steden en dorpen en bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van de regio Provence, onder meer de mooie Abdij van Sénanque bezoeken. Ook zijn uitstapjes naar Dentelles de Montmirail, het fort van Mornas, de grot van Thouzon, het kasteel van Le Barroux, Palais des Papes en Pont Saint-Bénezet meer dan de moeite waard. Er is zoveel te zien en te beleven in dit departement dat u hier gerust meerdere weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence!

Vakantiehuizen in Vaucluse

Een vakantiehuisje in het departement Vaucluse is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Vaucluse

Vanaf de vele leuke campings in het departement Vaucluse kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Vaucluse boeken!

Hotels in Vaucluse

Een hotel in Vaucluse is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Vaucluse

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Vaucluse ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes en Var. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: