Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes ligt ten noorden van de Provence. In het oosten grenst de regio aan de Alpen. De regio is dan ook vernoemd naar de rivier de Rhône en het Alpengebergte. De regio hoort tot de meest welvarende regio’s van heel Europa. Tot de regio Rhône-Alpes behoren onder andere de departementen Ardèche en Drôme. Met name de Ardèche is een erg populaire vakantiebestemming.

Historie

Sinds de prehistorie is er sprake geweest van leven in deze regio. De Galliërs, vroege bewoners van het gebied, stichtten grote steden als Lyon. Toen de Romeinen onder leiding van Julius Caesar Gallië binnenvielen, werd het grootste deel van de huidige regio bezet. Lyon, destijds Lugdunum geheten, zou uiteindelijk uitgroeien tot een grote, belangrijke stad in het Romeinse Rijk. De neergang van het Romeinse Rijk, en het begin van de middeleeuwen, markeerden het begin van een lange periode van economische achteruitgang. De regio werd deels toegeëigend door het feodale koninkrijk van Frankrijk, en deels door het Heilige Roomse Rijk. Pas in de 14e eeuw na Christus wordt het gebied definitief toegekend aan Frankrijk.
De renaissance en het industriële tijdperk zorgden voor een enorme economische groei voor de regio, waardoor deze vandaag de dag bekend staat als een van de meest welvarende regio’s van Europa.

Rhône-Alpes vandaag de dag

Vandaag de dag is de regio Rhône-Alpes een regio welke jaarlijks een flink aantal toeristen trekt. Zoals eerder genoemd is vooral het departement Ardèche hier de oorzaak van. Duizenden toeristen vermaken zich jaarlijks in en rondom de Gorges de l’Ardèche, waar heerlijk gezwommen en gekanood kan worden. Anderzijds is er het prachtige landschap van de Alpen dat ideaal is voor de fanatieke fietsers onder ons, en waar zich talloze wandelroutes bevinden. Een van de departementen die nog iets minder in de toeristische belangstelling staat, is de Drôme. Deze regio is minder druk dan de Ardèche, maar herbergt minimaal evenveel prachtige dorpjes en steden evenals leuke bezienswaardigheden. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Rhône-Alpes
Rhône-Alpes

Vakantie in Rhône-Alpes

Op vakantie naar deze prachtige regio? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in deze regio!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Rhône-Alpes ook interessant: