Ain

Het departement Ain is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ardèche, Drôme, Isère, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie. Het departement is vernoemd naar de rivier Ain, die door het gebied stroomt. Het departement Ain wordt omringd door de departementen Jura, Saône-et-Loire, Rhône, Isère, Savoie en Haute-Savoie.Ain In het oosten grenst het departement aan Zwitserland. Het departement valt onder te verdelen in verschillende gebieden. Zo bestaat het westen vooral uit vlaktes en lage plateaus, waar het oosten bergachtiger is met uitlopers van de Jura. De hoogste berg in dit gebied is de Crêt de la Neige, die met zijn 1720 meter boven de rest van het departement uittorent.

Geschiedenis van het departement Ain

Het departement kent een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al rond 15.000 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. Het departement maakte oorspronkelijk deel uit van Bourgondië, totdat het dankzij de graven van Savoy in het jaar 1601 deel ging uitmaken van het Franse koninkrijk. Op 4 maart 1790 werd het departement officieel gecreëerd, als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gevormd uit delen van de voormalige provincies Bourgogne, Bresse, Bugey en de provincie Franc-Lyonnais.

Ain vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een mooie vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Zo is het gebied onder meer bekend vanwege het indrukwekkende Fort l’Écuse, dat absoluut een bezoekje waard is. De stad Bourg-en-Bresse is de belangrijkste stad in het gebied. Deze stad beschikt over een rijke historie die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Ook het plaatsje Pérouges is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Volgens velen behoort dit mooie middeleeuwse dorpje, dat is gesticht door immigranten uit het Italiaanse Perugia tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.
Ain

Vakantie in Ain?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ain ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk