Ardèche

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Drôme, Isère, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie. Het departement staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk en wordt omringd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère.Ardèche De Gorges de l’Ardèche is een van de meest bekende bezienswaardigheden van dit departement. Ook zijn er in dit departement vele grotten te vinden, zoals Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine, de grot van Chauvet en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche.

Geschiedenis van het departement Ardèche

Mede dankzij de muurschilderingen in de grot van Chauvet is bekend dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond werd. Ook zijn er in de nabije omgeving van de Gorges de l’Ardèche verschillende prehistorische voorwerpen gevonden die bevestigen dat er al vroeg sprake was van menselijke bewoning. In de negende eeuw na Christus werd het gebied geteisterd door invallen van de Saracenen, waardoor vele mensen vluchtten uit dit gebied. In het begin van de tiende eeuw na Christus braken er betere tijden aan voor de gehele regio. In deze periode werden er vele Romaanse kerken gebouwd. Op 4 maart 1790 werd het departement gecreëerd uit de voormalige provincie Vivarais.

Ardèche vandaag de dag

Vandaag de dag is dit veelzijdige gebied een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Gezien de combinatie van het heerlijke klimaat, de prachtige natuur en de vele interessante bezienswaardigheden en plaatsen is dit niet vreemd. Van de indrukwekkende Gorges de l’Ardèche met haar prachtige grotten Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine, de grot van Chauvet en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche tot aan het indrukwekkende kasteel van Crussol: bezienswaardigheden genoeg in dit departement. Ook aan mooie plaatsjes geen gebrek in dit departement. Aubenas, Balazuc, Ruoms, Saint-Montan en Vogüé zijn prachtige plaatsjes die meer dan de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Het moge duidelijk zijn: deze streek is de ideale vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in het zuiden van Frankrijk.
Ardèche

Vakantie in Ardèche?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: