Bezienswaardigheden in Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes staat bekend om zijn veelzijdigheid.Bezienswaardigheden in Rhône-Alpes Bezienswaardigheden in Rhône-Alpes zijn er dan ook in overvloed. Deze regio bestaat uit maar liefst acht verschillende departementen, te weten: Ain, Ardèche, Drôme, Haute-Savoie, Isère, Loire, Rhône en Savoie. In elk van deze departementen zijn tal van leuke bezienswaardigheden te vinden. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Rhône-Alpes per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Rhône-Alpes vinden!

 

Bezienswaardigheden in Ain

Het departement Ain staat bekend om zijn prachtige natuur. Zo zijn uitstapjes naar de mooie grotten van Cerdon of Col du Grand Colombier meer dan de moeite waard. Ook interessant is een bezoekje aan het indrukwekkende Fort l’Écluse!

Bezienswaardigheden in Ardèche

Het departement Ardèche is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Dit departement staat bekend om de prachtige Gorges de l’Ardèche. In de buurt van deze mooie kloof zijn verschillende mooie grotten te vinden, waaronder de grot van Chauvet en grotte de la Madeleine!

Bezienswaardigheden in Drôme

Het departement Drôme is net iets minder toeristisch dan het departement Ardèche, maar is eveneens een uitstekende vakantiebestemming. Zo zijn er verschillende mooie kastelen te vinden, zoals het kasteel van Adhémar en het kasteel van Suze-la-Rousse. Beide kastelen zijn leuk om te bezoeken met het hele gezin! Ook een bezoekje aan het indrukwekkende Palais Idéal bij het plaatsje Hauterives is de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Haute-Savoie

Het departement Haute-Savoie is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement behoren onder meer uitstapjes naar het indrukwekkende Cirque du Fer-à-Cheval en het mooie Lac d’Annecy tot de mogelijkheden!

Bezienswaardigheden in Isère

Het departement Isère staat bekend om zijn prachtige berglandschappen. Ook in dit departement is veel te zien en te beleven. Van uitstapjes naar mooie grotten als de grot van Choranche en Grottes de la Balme tot aan een bezoekje aan het mooie Lac de Paladru!

Bezienswaardigheden in Loire

Het departement Loire is een van de minder drukke departementen van de regio Rhône-Alpes. Er is in dit departement echter genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer mooie kastelen als het Château de Couzan of het Château de la Roche bezoeken. Ook is dit departement een prima vakantiebestemming voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars.

Bezienswaardigheden in Rhône

Het departement Rhône staat bekend om de vele mooie bezienswaardigheden. Zo is een uitstapje naar het mooie historische centrum van de stad Lyon absoluut de moeite waard. Ook interessant is een bezoekje aan het antiek theater van Lugdunum, of aan de bijzonder mooie Notre-Dame de Fourvière!

Bezienswaardigheden in Savoie

In het departement Savoie kunt u genieten van het prachtige landschap van bergen, heuvels en uitgestrekte bossen. Ook in dit departement zijn vele mooie bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u vanaf de top van Col de la Croix-de-Fer genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook een bezoekje aan het indrukwekkende Fort van Miolans is de moeite waard. Tot slot is een uitstapje naar het Lac du Bourget leuk voor het hele gezin!