Abdij van Léoncel

De abdij van Léoncel is een abdij die heeft toebehoord aan de orde van de cisterciënzers. De abdij ligt bij de plaats Léoncel, ongeveer 37 kilometer ten zuiden van de stad Valence, in het departement Drôme. Abdij van Léoncel

Geschiedenis van de abdij van Léoncel

De abdij werd gesticht in het jaar 1137 na Christus, door monniken uit de abdij van Bonnevaux. De monniken in de abdij leefden met name van de veeteelt. De abdij kende haar hoogtepunt in de twaalfde en dertiende eeuw na Christus. Na deze periode braken er slechtere tijden aan voor de abdij. Zo werd de abdij aan het einde van de veertiende eeuw verwoest door de troepen van Raymond de Turenne. Na de wederopbouw van de abdij braken er wederom slechte tijden aan. Zo slaagde men er niet in om de opbrengsten, die er voor zorgden dat de abdij tijdens de twaalfde en dertiende eeuw na Christus zo´n welvarende periode doormaakte, te genereren. De hoogtijdagen van voorheen werden nooit meer geëvenaard. In 1790, tijdens de Franse Revolutie, werd de abdij van Léoncel opgeheven. De oude abdij raakte in verval. In 1840 werd de abdij tot historisch monument uitgeroepen. Dit betekende de redding voor de abdij, die verschillende restauratiewerkzaamheden onderging waardoor de abdij van Léoncel tot op de dag van vandaag te bezoeken is.

De abdij van Léoncel vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme is een bezoekje aan de abdij van Léoncel meer dan de moeite waard. Deze prachtige, historische abdij heeft, mede dankzij de verschillende restauratiewerkzaamheden, haar historische karakter grotendeels weten te behouden. Haar prachtige Romaanse bouwstijl straalt door haar eenvoud rust uit. Voor een bezoekje aan deze mooie abdij kunt u gerust een paar uurtjes de tijd nemen. Zo is een bezoekje aan de abdij van Léoncel is prima te combineren met een rondrit door de Vercors!
Abdij van Léoncel

De abdij van Léoncel bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: