Abdij van Tamié

De abdij van Tamié is een cisterciënzer abdij bij het plaatsje Plancerine, wat ongeveer vijftien kilometer ten westen ligt van de stad Albertville in het departement Savoie. De abdij is met name bekend vanwege haar gelijknamige kazen.

Geschiedenis van de abdij van Tamié

De abdij van Tamié werd gesticht in het jaar 1132 na Christus, als zusterabdij van de abdij van Bonnevaux. De groep monniken die zich in de abdij vestigden stonden onder leiding van de heilige Saint Pierre de Tarentaise. In de veertiende eeuw kreeg de abdij te maken met verschillende tegenslagen. Als gevolg van een uitslaande brand werden enkele gedeelten van de abdij volledig verwoest. Ook ondervond de abdij van Tamié gevolgen van de vele oorlogen tussen de graafschappen Savoie en Dauphiné. Als gevolg van de vele tegenslagen was de abdij aan het einde van de zestiende eeuw niet veel meer dan een ruïne. In 1677 werd er echter een begin gemaakt met de wederopbouw van de abdij, door monniken van de abdij van La Trappe uit Normandië. Dankzij deze herstelwerkzaamheden staat de abdij van Tamié tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bouwwerken in het departement Savoie.

De abdij van Tamié vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag uw vakantie doorbrengt in het departement Savoie, of in het aangrenzende departement Haute-Savoie, is een bezoekje aan deze mooie abdij absoluut de moeite waard. De abdij is opengesteld voor bezoekers en het is aan te raden om de abdij te bezoeken op een mooie zonnige dag. De abdij ligt namelijk in een prachtige omgeving en tijdens uw wandeling rondom de abdij kunt u dan ook genieten van de prachtige natuur. Bij de abdij is tevens een winkel gevestigd, waar u onder meer aan het juiste adres bent voor kazen die door de monniken gemaakt worden. Een uitstapje naar deze mooie abdij is prima te combineren met een bezoek aan Albertville!

De abdij van Tamié bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk