Bezienswaardigheden in Ain

Hoewel het departement Ain minder bekend is dan andere departementen in de regio Rhône-Alpes, als Ardèche en Drôme, is er genoeg te zien en te beleven.Bezienswaardigheden in Ain Bezienswaardigheden in Ain zijn er dan ook genoeg. Dit departement, dat vernoemd is naar de rivier Ain die door deze streek stroomt, staat bekend om de prachtige natuur. Een van de meest bekende bezienswaardigheden in dit departement is de Col du Grand Colombier. Deze bekende col maakt regelmatig deel uit van de route van de Tour de France. De grotten van Cerdon behoren tot de mooiste bezienswaardigheden in deze streek. Deze grotten liggen ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad Bourg-en-Bresse en zijn leuk om te bezoeken voor het hele gezin! Ook het Fort l’Ecluse is de moeite waard om te bezoeken. Dit indrukwekkende fort ligt bij het plaatsje Collognes en torent hoog uit boven de vallei van de Rhône.

De bezienswaardigheden in Ain op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Ain op een rij gezet. Elk van deze bezienswaardigheden is goed bereikbaar vanuit grotere plaatsen als Bourg-en-Bresse. Ook vanuit de kleinere plaatsjes Pérouges en Saint-Sorlin-en-Bugey zijn de verschillende bezienswaardigheden prima bereikbaar!

Bezienswaardigheden in Ain

Deze bezienswaardigheden in Ain zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in Ain zelf bezoeken en ervaren waarom dit departement een geweldige vakantiebestemming is? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de beste campings en de meest comfortabele hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden op deze pagina prima bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in het departement Ain!