Bezienswaardigheden in Savoie

Er zijn vele leuke bezienswaardigheden in Savoie. Hoewel dit gebied wellicht wat minder bekend is dan andere streken in Rhône-Alpes, zoals Ardèche en Drôme, is er in dit gebied ook genoeg te zien en te beleven. Zo is allereerst het Lac du Bourget meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Savoie. Dit meer en haar directe omgeving staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gebied. Zo kunnen onder meer watersporters en wandelaars hier hun hart ophalen. Bij dit mooie meer ligt ook de abdij van Hautecombe. Deze bijzondere abdij is mede bekend vanwege het feit dat dit de laatste rustplaats is van de laatste koning van Italië. Ook staat deze abdij bekend om haar prachtige interieur. Zo zijn er talloze prachtige beelden en fresco’s te bewonderen. Voor de fietsliefhebbers onder ons is er de Col de la Croix-de-Fer. De beklimming van deze indrukwekkende berg maakt regelmatig deel uit van de route van de Tour de France.

De bezienswaardigheden in Savoie op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Savoie op een rij gezet. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit leuke plaatsen in dit gebied, zoals Aix-les-Bains, dat bekend is vanwege haar thermale bronnen, of Chambéry, dat bekend staat om haar prachtige binnenstad!

Bezienswaardigheden Savoie

Deze bezienswaardigheden in Savoie bezoeken?

Wilt u deze bezienswaardigheden in het departement Savoie zelf bezoeken? Wij maken het u graag makkelijk. Daarom hebben wij voor u de leukste vakantiehuizen, de beste campings en de meest comfortabele hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in Savoie!