Bois de Païolive

Het Bois de Païolive is een bijzonder landschap in het zuiden van het departement Ardèche. Het is een prachtig bos met vele steeneiken en vele aparte rotspartijen. Bois de Païolive

Geschiedenis van Bois de Païolive

Dit bijzondere, rotsachtige landschap is ontstaan in het Jura tijdperk. In de afgelopen 150 miljoen jaar heeft de wind in combinatie met het water door erosie de bekende rotsformaties gecreëerd. Dit miljoenen jaren durende proces heeft dit kalkplateau langzaamaan veranderd tot een bijzonder landschap met talloze stenen en rotsen waar veel vormen en dieren in herkend kunnen worden. In de miljoenen jaren is er een waar labyrint ontstaan aan rotsen en steeneiken. Dit bijzondere en vreemde landschap werd al vroeg in de menselijke geschiedenis ontdekt. Het Bois de Païolive speelde een rol tijdens de Godsdienstoorlogen. Protestanten uit de regio gebruikten het Bois de Païolive als toevluchtsoord. Later in de geschiedenis ontdekten ook de struikrovers en roversbendes dat het rotsachtige landschap een ideale schuilplaats was. Toen na de Godsdienstoorlogen rustigere tijden aanbraken raakte het Bois de Païolive bekender bij het grote publiek en groeide dit merkwaarde landschap uit tot een van de meest geliefde wandelgebieden in het departement Ardèche.

Bois de Païolive vandaag de dag

Vandaag de dag is het Bois de Païolive voor iedereen vrij om te bezoeken. Er zijn drie verschillende parkeerplaatsen aangelegd, waar verschillende wandelroutes door dit bijzondere landschap beginnen. Een wandeling door dit merkwaardige gebied is absoluut de moeite waard. Met name op zonnige dagen kunt u hier prachtige foto’s maken. De combinatie van de vele, soms in vreemde vormen gesleten rotsen en de prachtige steeneiken zorgt ervoor dat u zich een bezoekje aan dit mooie gebied nog lang zal kunnen blijven herinneren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche is een bezoekje aan dit prachtige gebied meer dan de moeite waard!
Bois de Païolive

Bois de Païolive bezoeken?

Wilt u dit mooie rotslandschap zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk