Cascade du Ray-Pic

Cascade du Ray-Pic staat bekend als een van de mooiste watervallen in de Ardèche. Deze waterval ligt bij het plaatsje Péreyres en is meer dan vijftig meter hoog. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in Ardèche is een bezoekje aan deze prachtige waterval absoluut de moeite waard!

Geschiedenis van Cascade du Ray-Pic

Duizenden jaren geleden was Ray-Pic een actieve vulkaan. Regelmatig spuwde deze vulkaan grote lavastromen uit, die zich door het omringende landschap boorden. Uit onderzoek is gebleken dat deze lavastromen tot de langste lavastromen in Europa moeten hebben behoord. Zo zouden sommige lavastromen meer dan twintig kilometer lang zijn geweest. Als gevolg van al het natuurgeweld is Cascade du Ray-Pic ontstaan, evenals het omringende landschap. Al relatief vroeg in de geschiedenis kwam deze waterval als een van de mooiste bezienswaardigheden in Ardèche bekend te staan. In 1931 werd Cascade du Ray-Pic en haar omgeving uitgeroepen tot een van de belangrijkste natuurgebieden in deze streek.

Cascade du Ray-Pic vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere waterval bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Ardèche. Bij de waterval is een aantal trappen en een heel toegankelijk pad aangelegd, waardoor jong en oud het uitkijkpunt bij de waterval kunnen bereiken. De wandeling naar dit uitzichtpunt neemt ongeveer dertig minuten in beslag. Vanaf het uitzichtpunt wordt u echter beloond met een bijzonder mooi uitzicht op de waterval en haar omgeving. In de omgeving van de waterval zijn meerdere wandelroutes uitgezet. Bent u een wandelaar of natuurliefhebber en brengt u uw vakantie door in het departement Ardèche? Dan is een bezoekje aan deze prachtige waterval meer dan de moeite waard!

Cascade du Ray-Pic bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende waterval bij het plaatsje Péreyres zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: