Château de Couzan

Château de Couzan is een vervallen kasteel bij het plaatsje Sais-sous-Couzan in het departement Loire.Château de Couzan Het kasteel ligt op een hoge rots boven de rivier Lignon du Forez en staat bekend als een van de mooiste kastelen in dit gebied.

Geschiedenis van Château de Couzan

Al vroeg in de geschiedenis werd de hoge rots waar het kasteel van Couzan op ligt op waarde geschat. Vanaf de hoge rots had men een goed uitzicht over de omgeving en kon men de vijand al van ver aan zien komen. Het kasteel van Couzan werd in de elfde eeuw gebouwd in opdracht van de familie van Semur. In de loop der eeuwen is het kasteel steeds verder uitgebreid. Zo werden er in de twaalfde- dertiende- en veertiende eeuw diverse extra ruimtes en verdedigingswerken toegevoegd. In de loop der eeuwen verloor het kasteel echter zijn strategische waarde. Met het uitbreken van de Franse Revolutie werd het kasteel verlaten en raakte het in verval. In 1890 werd het restant van het kasteel geclassificeerd als historisch monument, waarmee het voortbestaan van het kasteel verzekerd werd.

Château de Couzan vandaag de dag

Vandaag de dag staat Château de Couzan bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Loire. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied is een bezoekje aan dit kasteel dan ook absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Vanuit het kasteel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de bergketen Monts du Forez. Een bezoekje aan dit kasteel geeft een mooie inzage in de middeleeuwse militaire architectuur!
Château de Couzan

Château de Couzan bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel bij het plaatsje Sais-sous-Couzan in het departement Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loire ook interessant: