Château de Crussol

Château de Crussol is een oud kasteel uit de dertiende eeuw na Christus bij het plaatsje Saint-Péray in de Ardèche. Het kasteel is gelegen op een hoge heuvel, ongeveer 200 meter boven de omliggende omgeving, wat mooie vergezichten oplevert.Château de Crussol

Geschiedenis van het Château de Crussol

De heuvel waar het château de Crussol zich op bevindt, werd al in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk in gebruik genomen. Oorspronkelijk stond hier een Romeinse tempel, die tot aan de vijfde eeuw na Christus steeds verder werd uitgebouwd met verschillende verdedigingswerken. Na de vijfde eeuw na Christus werd deze locatie echter verlaten. Pas in de tiende eeuw na Christus werd er op de heuvel een nieuw fort gebouwd. Dit fort was echter gebouwd van hout en werd dan ook nagenoeg volledig verwoest door een felle brand. In de twaalfde eeuw na Christus werd er een stenen fort gebouwd op de locatie, om zo de bestaande handelsroute over de rivier de Rhône te kunnen beschermen. Het kasteel kwam in handen van de familie Crussol. Aan het einde van de vijftiende eeuw na Christus verlieten zij het kasteel echter voor een meer comfortabel kasteel in de plaats Uzès. Het château de Crussol heeft zwaar gelegen tijdens de Godsdienstoorlogen. Zo is het kasteel door de verschillende strijdende partijen meerdere malen in brand gestoken en werd het zelfs geplunderd in de zeventiende eeuw na Christus. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was, zorgde een explosie in een steengroeve onder het kasteel op 3 september 1855 er voor dat een gedeelte van het kasteel werd vernietigd. Tijdens een zware onweersstorm in 1952 werd er wederom een gedeelte van het kasteel verwoest, waardoor het ooit zo imposante château van Crussol vandaag de dag een ruïne is.

Het château de Crussol vandaag de dag

Hoewel het château de Crussol vandaag de dag grotendeels verwoest is, maakt dat deze locatie niet minder indrukwekkend. Zo staan verschillende oorspronkelijke muren nog overeind, waardoor u een goed idee krijgt hoe imposant dit kasteel tijdens haar hoogtijdagen geweest moet zijn. Sinds 1980 wordt het kasteel gerestaureerd. Er worden, tegen betaling, rondleidingen georganiseerd, maar u kunt deze indrukwekkende ruïne ook zelf gratis bezoeken. Wanneer u deze prachtige locatie bezoekt moet u niet vergeten om uw fototoestel mee te nemen. Vanaf de heuveltop waar de ruïnes van het château de Crussol op liggen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Een bezoekje aan deze bijzonder indrukwekkende locatie is meer dan de moeite waard!
Château de Crussol

Het château de Crussol bezoeken?

Wilt u deze prachtige en indrukwekkende locatie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: