Château de la Roche

Het château de la Roche is een prachtig kasteel bij de plaats Saint-Priest-la-Roche in het departement Loire. Dit prachtige kasteel is gelegen op een rots in de rivier Loire en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.Château de la Roche

Geschiedenis van het château de la Roche

Het château de la Roche werd voor het eerst genoemd in een geschrift uit de dertiende eeuw. Het fort was gebouwd op een rotsachtige uitloper van de rivier Loire. Het kasteel diende als observatiepunt en werd gebruikt om tol te heffen. Vanwege haar strategische ligging verwachtte men dat het kasteel erg moeilijk te veroveren zou zijn door de vijand. Vijandelijke soldaten bleken echter niet het voornaamste gevaar te vormen voor dit kasteel. Vanwege haar ligging kreeg het château de la Roche meerdere malen te maken met overstromingen, doordat de rivier Loire buiten haar oevers trad. Mede dankzij de regelmatige overstromingen verloor het kasteel in de zeventiende eeuw haar strategische waarde. In 1996 werd het vervallen kasteel volledig gerestaureerd. Hierdoor staat het kasteel tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Loire.

Het château de la Roche vandaag de dag

Vandaag de dag behoort dit sprookjesachtige kasteel volgens de kenners tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het departement Loire. Het kasteel is niet erg groot, maar is door haar bijzondere ligging absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Wanneer u besluit het kasteel te bezoeken kunt u deelnemen aan een geanimeerde rondleiding, waarbij u alles over het kasteel te weten komt. Voor een uitgebreid bezoek aan het château de la Roche kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is leuk voor jong en oud!
Château de la Roche

Het château de la Roche bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezichtigen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loire ook interessant: