Château de Montrottier

Het château de Montrottier is een prachtig kasteel, dat ongeveer tien kilometer ten westen van de stad Annecy ligt. Het kasteel dateert uit de dertiende eeuw na Christus en is door de eeuwen heen meerdere malen herbouwd en gerestaureerd.Château de Montrottier

Geschiedenis van het château de Montrottier

Het is aannemelijk dat de locatie van het kasteel al vroeg in de geschiedenis een belangrijke rol speelde. Zo heeft er op deze locatie naar alle waarschijnlijkheid een Romeinse verdedigingspost gestaan. In de dertiende eeuw besloot men om een kasteel te bouwen op deze strategische locatie. Waar het kasteel tot aan de vijftiende eeuw met name een strategische functie vervulde, werd het kasteel vanaf deze periode meerdere malen verbouwd, zodat de familie Menthon-Montrottier hier tot aan de Franse Revolutie kon leven. Na meerdere verbouwingen in de periode na de Franse Revolutie, werd het kasteel in 1919 officieel geclassificeerd als historisch monument en opengesteld voor bezoekers.

Het château de Montrottier vandaag de dag

Vandaag de dag staat het château de Montrottier bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Haute-Savoie. Het kasteel staat onder meer bekend om haar bijzondere rariteitenkabinet. Wanneer u dit kasteel bezoekt, kunt u er voor kiezen om op eigen gelegenheid het omliggende landgoed en enkele kamers te verkennen. Ook worden er rondleidingen georganiseerd, waarbij u in ongeveer een uur tijd alles te zien krijgt en te weten komt over dit mooie château. Zo kunt u tijdens de rondleiding onder meer de wapenkamer bewonderen. Als u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie doorbrengt is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Een bezoek aan het château de Montrottier is leuk voor het hele gezin!
Château de Montrottier

Het château de Montrottier bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: