Château de Vizille

Château de Vizille is een prachtig kasteel bij het gelijknamige plaatsje in het departement Isère. Het was een van de meest prestigieuze en belangrijkste kastelen van de voormalige provincie Dauphiné. Het kasteel ligt in een mooi park van maar liefst honderd hectare groot.

Geschiedenis van château de Vizille

Château de Vizille werd aan het begin van de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van de Franse maarschalk François de Bonne. Rondom het kasteel werd een groot park aangelegd met een prachtige vijver en talloze mooie bloemperken. Rondom het kasteel en het bijhorende landgoed bouwde men een verdedigingsmuur die maar liefst zeven kilometer lang was. Het kasteel speelde een belangrijke rol aan het begin van de Franse Revolutie. Zo organiseerde Claude Perier, die het kasteel in 1780 had gekocht, een vergadering in de Jeu de Paume kamer van het kasteel. Deze vergadering zou bekend komen te staan als de Vergadering van Vizille. Tijdens deze vergadering eist men een nationaal parlement en sprak men zich sterk uit tegen de Franse monarchie. Daarom ziet men deze vergadering dan ook als het begin va de Franse Revolutie. In 1862 riep men het kasteel uit tot historisch monument.

Château de Vizille vandaag de dag

Vandaag de dag staat château de Vizille bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Isère. Het kasteel herbergt een interessant museum dat gewijd is aan de Franse Revolutie. Voor een uitgebreid bezoek aan dit museum kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan dit mooie kasteel met zijn museum is niet compleet zonder ook het bijhorende park verkent te hebben. In dit prachtige park kunt u genieten van de vele prachtige, eeuwenoude bomen en de mooie grachten en Franse tuinen. Brengt u uw vakantie door in het departement Isère? Dan is een bezoekje aan het prachtige château de Vizille absoluut de moeite waard!
Château de Vizille

Château de Vizille bezoeken?

Wilt u dit schitterende kasteel in het departement Isère zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: