Château de Menthon-Saint-Bernard

Het château de Menthon-Saint-Bernard is een schitterend kasteel, in het plaatsje Menthon-Saint-Bernard, ongeveer twaalf kilometer ten zuiden van de stad Annecy. Het kasteel kijkt uit over het uitgestrekte Lac d’Annecy en staat sinds 1989 aangemerkt als historisch monument.Château de Menthon-Saint-Bernard

Geschiedenis van het château de Menthon-Saint-Bernard

Al in de tiende eeuw na Christus werd er voor het eerst een fort gebouwd op de huidige locatie van het kasteel. Zo rond het jaar 923 begon men met de bouw van een fort, dat oorspronkelijk slechts een houten wachttoren was. Vanaf deze strategische locatie keek men uit over een belangrijke handelsroute en het Lac d’Annecy. Zo kon men deze omgeving eenvoudig in de gaten houden en eventuele vijanden tijdig aan zien komen. Het huidige kasteel werd gebouwd tussen de dertiende en negentiende eeuw, en behoorde toe aan de familie Menthon. Tijdens de Renaissance verloor het kasteel haar strategische functie, waardoor men besloot het om te bouwen tot een residentie waar de familie Menthon in kon verblijven. In de negentiende eeuw werden de laatste verbouwingen doorgevoerd, waardoor dit kasteel vandaag de dag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Haute-Savoie.

Het château de Menthon-Saint-Bernard vandaag de dag

Vandaag de dag is het château de Menthon-Saint-Bernard een van de meest interessante bezienswaardigheden rondom het Lac d’Annecy. Dit indrukwekkende kasteel, dat over maar liefst 105 kamers beschikt, is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit dit kasteel te bezoeken, kunt u deelnemen aan een rondleiding, waardoor u de mooiste delen van dit kasteel te zien krijgt. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie, is een bezoekje aan het indrukwekkende château de Menthon-Saint-Bernard absoluut de moeite waard!

Het château de Menthon-Saint-Bernard bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: