Cirque du Fer-à-Cheval

Het Cirque du Fer-à-Cheval is een enorm groot keteldal in het Giffremassief, in de buurt van het plaatsje Sixt-Fer-à-Cheval. Dit keteldal is het grootste keteldal van de Alpen en staat bekend om haar duizelingwekkend hoge kliffen van 500 tot 700 meter hoogte.

Geschiedenis van het Cirque du Fer-à-Cheval

Dit bijzondere keteldal is het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij onder meer smeltwater van gletsjers uit de Alpen zich door het landschap heen heeft geboord. Al vroeg in de geschiedenis ontdekte men dit bijzondere landschap. Mede dankzij de opkomst van het toerisme in dit gedeelte van Frankrijk groeide Cirque du Fer-à-Cheval al snel uit tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden. Door de jaren heen is dit keteldal druk bezocht door natuurliefhebbers en wandelaars. In de afgelopen jaren zijn er verschillende wandelroutes uitgezet waardoor iedereen tot op de dag van vandaag kan genieten van dit prachtige natuurgebied.

Het Cirque du Fer-à-Cheval vandaag de dag

Vandaag de dag is het Cirque du Fer-à-Cheval een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Haute-Savoie. Dit heeft onder meer te maken met de verschillende watervallen die langs de torenhoge rotswanden naar beneden storten. Dit is een zeer indrukwekkend gezicht. Met name in de maand juni kunt u genieten van dit prachtige schouwspel, want in de zomermaanden zijn de meeste watervallen opgedroogd of minder groot. Wanneer u besluit om dit prachtige keteldal te bezoeken kunt u kiezen uit verschillende wandelroutes. Elk van deze wandelroutes, waarbij de steile rotswanden een indrukwekkend decor vormen, is de moeite waard. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie is een bezoekje aan dit bijzondere landschap absoluut aan te bevelen!
Cirque du Fer-à-Cheval

Het Cirque du Fer-à-Cheval bezoeken?

Wilt u het bijzondere Cirque du Fer-à-Cheval zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: