Col du Grand Colombier

Col du Grand Colombier is een bekende bergpas in het departement Ain.Col du Grand Colombier De Grand Colombier kijkt uit over de vallei van de Rhône en tijdens de mooie dagen kunt u vanaf de top de Mont Blanc aan de horizon zien liggen. De top van de berg kan bereikt worden via vier toegangswegen. De beklimming van deze berg is een ware uitdaging voor getrainde wielrenners. Zo behoren twee van de vier toegangswegen tot de moeilijkste beklimmingen in heel Frankrijk, met stijgingspercentages tot maar liefst 22%!

Geschiedenis van Col du Grand Colombier

Col du Grand Colombier stond al vroeg in de geschiedenis bekend om het prachtige uitzicht vanaf de top. Het kruis op de top van de berg is vanuit de hele omgeving goed zichtbaar. Lange tijd was het bereiken van de top dan ook een doel voor heel wat wandelaars. Ook was de spectaculaire beklimming van deze berg al sinds jaar en dag bekend onder fietsers. In 2012 maakte de beklimming van de Col du Grand Colombier voor het eerst deel uit van de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France. Het was de Fransman Thomas Voeckler die de top als eerste passeerde. Hij zou later ook als eerste renner de finish passeren in het plaatsje Bellegarde-sur-Valserine. Sinds deze bewuste etappe in 2012 is deze berg alsmaar bekender geworden. Jaarlijks wagen vele fietsers zich aan de beklimming van deze mooie berg in het departement Ain.

Col du Grand Colombier vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan Col du Grand Colombier absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ain of in de aangrenzende departementen Savoie of Haute-Savoie. Wanneer u geen getrainde fietser bent kunt u de top van deze mooie berg bereiken met de auto, om vervolgens te genieten van een adembenemend mooi uitzicht. Tot slot zijn er op- en rondom deze berg talloze wandelroutes uitgezet. Een bezoekje aan deze mooie berg is een onvergetelijke ervaring!
Col du Grand Colombier

Col du Grand Colombier bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende berg zelf bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ain ook interessant: