Combe Laval

Combe Laval is een bekende, spectaculaire weg in het natuurgebied Vercors, in het departement Drôme. De route ligt tussen de gemeenten Saint-Jean-en-Royans en Saint-Laurent-en-Royans en is onder meer bekend vanwege de spectaculaire vergezichten. Het is dan ook niet voor niets dat deze route bekend staat als een van de mooiste routes in de Franse Alpen.Combe Laval

Geschiedenis van Combe Laval

In de negentiende eeuw na Christus was er een stijgende behoefte aan meer hout voor de industrieën. De Vercors stond destijds al bekend als een zeer bosrijk gebied en werd daarom steeds belangrijker met het oog op de Franse economie. Zo ook het Fôret de Lente, een bos nabij Saint-Jean-en-Royans. Er was echter één probleem: er was geen mogelijkheid om de grote hoeveelheden hout te vervoeren. Daarom werd er besloten om een bergweg aan te leggen, via welke het gekapte hout vervoerd kon worden. Het aanleggen van deze weg was, gezien de enorme hoogteverschillen in het gebied een hachelijke onderneming. Toch werd in het jaar 1897 een bergweg geopend die er voor moest zorgen dat men in de alsmaar groeiende vraag in hout kon blijven voorzien. Deze bergweg zou later bekend raken onder haar huidige naam: Combe Laval.

Combe Laval vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme is een uitstapje naar Combe Laval meer dan aan te raden. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u zich vergapen aan prachtige vergezichten. Op sommige punten op de route is het uitzicht dermate ver dat het zelfs wel wat weg heeft van een uitzicht dat u vanuit een vliegtuig zou kunnen hebben. Het is dan ook niet gek dat Combe Laval vandaag de dag een geliefd toeristisch uitstapje is. Wanneer u besluit om deze route per auto te rijden, moet u niet vergeten om uw fototoestel mee te nemen. Hier zijn namelijk zeer veel prachtige foto’s te maken. Een ritje over de route van Combe Laval is meer dan de moeite waard!
Combe Laval

Combe Laval bezoeken?

Wilt u deze prachtige route zelf rijden? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: