Fort van Miolans

Het fort van Miolans is een voormalig fort dat ook is gebruikt als gevangenis, in het departement Savoie. Dit bijzondere fort ligt bij het plaatsje Miolans, op een hoge rots.

Geschiedenis van het fort van Miolans

Op de rots waar het fort van Miolans op gelegen is, was al in de vierde eeuw na Christus sprake van menselijke bewoning. Uit verschillende historische documenten blijkt dat de familie Miolans aan het begin van de tiende eeuw eigenaar was van deze rots. Deze locatie was strategisch gezien van grote waarde, omdat men vanaf de rots enkele belangrijke handelsroutes kon overzien. Aan het einde van de tiende eeuw werd er dan ook een wachttoren gebouwd. In de tweede helft van de veertiende eeuw werd deze wachttoren verder uitgebreid. Zo werd er onder meer een tweede en derde toren bij gebouwd, samen met enkele verdedigingsmuren. Aan het eind van de zestiende eeuw verloor het kasteel haar strategische waarde. Het kasteel werd tot aan 1792 gebruikt als gevangenis. Zo heeft onder meer Marquis de Sade, de meest beruchte inwoner van Lacoste, hier gevangen gezeten.

Het fort van Miolans vandaag de dag

Vandaag de dag staat het fort van Miolans bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Savoie. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een adembenemend mooi uitzicht over de lager gelegen vallei. Wanneer u dit fort bezoekt kunt u gebruik maken van een gidsje, waarin u alles kunt lezen over de geschiedenis van dit fort. Voor een uitgebreid bezoek aan dit leuke fort en de bijhorende mooie tuin kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in het departement Savoie? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort meer dan de moeite waard!
Fort van Miolans

Het fort van Miolans bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort in het departement Savoie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant: