Gorges du Chassezac

Gorges du Chassezac is een indrukwekkende kloof op de grens van de departementen Ardèche en Gard.Gorges du Chassezac Hoewel deze kloof minder bekend is als de Gorges de l’Ardèche, is een bezoekje aan deze mooie kloof meer dan de moeite waard.

Geschiedenis van Gorges du Chassezac

De rivier Chassezac is een zijrivier van de rivier Ardèche en ontspringt in Lozère, aan de voet van beboste hellingen. In een miljoenen jaren durend proces van erosie heeft de rivier zich door het kalkstenen landschap heen geboord. Zo zijn er in de loop der eeuwen vele prachtige, steile kalkstenen rotsformaties ontstaan. Ondanks dit natuurschoon is de Gorges du Chassezac door de eeuwen heen veel minder bekend geraakt bij toeristen, die in de loop der jaren veelal voor de bekendere Gorges de l’Ardèche kozen als vakantiebestemming. In de afgelopen decennia is ook deze mooie kloof bekender geraakt bij het grote publiek, waardoor deze kloof vandaag de dag bekend staat als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Ardèche.

Gorges du Chassezac vandaag de dag

Vandaag de dag is Gorges du Chassezac een mooie kloof die absoluut de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche of in het aangrenzende departement Gard. Op verschillende plekken kunt u een kano of kajak huren, om zo deze mooie kloof vanaf het wateroppervlak te verkennen. Ook zijn er in de omgeving van deze mooie kloof verschillende wandelroutes uitgezet, zodat u deze kloof en haar omgeving kunt verkennen. Brengt u uw vakantie door in Ardèche en zoekt u een minder toeristisch alternatief voor de Gorges de l’Ardèche? Dan is een bezoekje aan deze mooie kloof meer dan de moeite waard!
Gorges du Chassezac

Gorges du Chassezac bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: