Gorges du Fier

Gorges du Fier is een indrukwekkende kloof bij het plaatsje Lovagny, op ongeveer tien kilometer ten westen van de stad Annecy in het departement Haute-Savoie. Deze kloof staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden in deze streek.Gorges du Fier

Geschiedenis van Gorges du Fier

De geschiedenis van dit bijzondere landschap begon duizenden jaren gelegen, toen het hard stromende water van de rivier Le Fier zich door dit landschap heen boorde. Dankzij dit duizenden jaren durende proces werd een hele smalle kloof uitgesleten, zodat er een bijzonder landschap ontstond. In de negentiende eeuw besloot men om deze prachtige kloof open te stellen voor iedereen. Daarom werd er in 1869 een wandelpad door de Gorges aangelegd. Dit bijzondere pad ligt op sommige gedeelten op wel 25 meter boven de rivier. Door de jaren heen groeide de Gorges du Fier uit tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Haute-Savoie.

Gorges du Fier vandaag de dag

De Gorges du Fier staat vandaag de dag bekend als een van de leukste uitstapjes in het departement Haute-Savoie. Een bezoekje aan deze bijzondere kloof is leuk voor het hele gezin. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Wanneer u besluit om deze mooie kloof te bezoeken, is het aan te raden om goede schoenen aan te doen. Tijdens uw bezoek loopt u namelijk over een houten steigerpad, dat soms glad kan zijn. Op verschillende plekken in de kloof kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het snel stromende water. Er zijn tal van prachtige plekken in de kloof waar u tijdens de mooie zomerdagen prachtige foto´s kunt maken. Tijdens uw wandeling kunt u vele bijzondere rotsformaties bewonderen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie is een bezoekje aan de Gorges du Fier absoluut de moeite waard!

Gorges du Fier bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk