Gorges du Toulourenc

Gorges du Toulourenc is een mooie kloof op de grens van de departementen Drôme en Vaucluse.Gorges du Toulourenc De kloof ligt vlakbij de plaatsjes Mollans-sur-Ouvèze en Entrechaux. Deze kloof staat bekend om haar prachtige koele, blauwe water en is dan ook een geliefde bezienswaardigheid.

Geschiedenis van Gorges du Toulourenc

Deze mooie kloof is het resultaat van een duizenden jaren durend proces van erosie. De rivier Toulourenc heeft zich hier met veel kracht door het landschap heen gesleten, waardoor deze kloof is ontstaan. Op sommige plekken is deze kloof maar liefst 100 meter diep. De rivier ontspringt vlakbij Montbrun-les-Bains en mondt ongeveer dertig kilometer verderop bij Entrechaux uit in de rivier Ouvèze. Door de eeuwen heen heeft deze mooie kloof minder aandacht gekregen onder het grote publiek dan bijvoorbeeld de Mont Ventoux. Deze nabijgelegen berg is door de jaren heen regelmatig het decor geweest van verschillende etappes van de Tour de France. Desondanks staat Gorges du Toulourenc bij de echte kenners al jaren bekend als een van de mooiste plekjes in dit gebied!

Gorges du Toulourenc vandaag de dag

Vandaag de dag is de omgeving van Gorges du Toulourenc een aangename vakantiebestemming voor het hele gezin. De kloof is erg leuk voor wandelaars en natuurliefhebbers om te verkennen. Via een wandeling van ongeveer 9 kilometer kunt u de kloof helemaal verkennen. Tijdens de warme zomerdagen is deze kloof een ideale plek om lekker af te koelen in het water. Wanneer u met het gezin op vakantie bent in dit gebied is een uitstapje naar deze kloof dan ook absoluut de moeite waard. Let wel op, want de rotsen in deze kloof kunnen glad zijn. Langs de rivier zijn verschillende kleine strandjes te vinden waar u heerlijk kunt ontspannen. Brengt u uw vakantie door in het departement Drôme of in het aangrenzende departement Vaucluse? Dan is een uitstapje naar deze mooie kloof absoluut de moeite waard!
Gorges du Toulourenc

Gorges du Toulourenc bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk