Grot van Choranche

De grot van Choranche ligt bij het plaatsje Choranche in het natuurpark dat bekend staat als de Vercors, in het departement Isère. De grot van Choranche behoort volgens de kenners tot de mooiste grotten in heel Frankrijk en staat bekend om haar prachtige kamers en stalactieten.Grot van Choranche

Geschiedenis van de grot van Choranche

De grot werd al aan het einde van de negentiende eeuw na Christus ontdekt. Toch zou het nog geruime tijd duren voordat de grot volledig in kaart werd gebracht. Tot 1966 was algemeen bekend dat er sprake was van twee verschillende holtes in de grond. In 1966 werden beide holtes verder verkend door een groep speleologen. Zij ontdekten dat beide holtes met elkaar in verbinding stonden. Uiteindelijk bleek er een waar gangenstelsel van circa 30 kilometer verborgen te liggen onder het aardoppervlak, met kamers van meer dan 30 meter breed en 15 meter hoog. De grot bleek erg vochtig te zijn, een overblijfsel uit de tijd dat de grot werd uitgesleten door een ondergrondse rivier. In 1967 werd de grot officieel geopend voor bezoekers.

De grot van Choranche bezoeken?

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Isère, of in een van de aangrenzende departementen zoals de Drôme of de Ardèche is een bezoekje aan de prachtige grot van Choranche meer dan de moeite waard. U kunt deelnemen aan een rondleiding, onder begeleiding van een deskundige gids die u alle mooie elementen van de grot laat zien. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en brengt u langs alle mooie galerijen. Ook krijgt u een spectaculaire lichtshow te zien. Wanneer u tijdens de warme zomerdagen besluit om de grot van Choranche te bezoeken, is het verstandig om een warme trui mee te nemen vanwege het temperatuurverschil. De combinatie van haar prachtige grote ruimtes en de vele prachtige, hele dunne stalactieten maken van de grot van Choranche een grot die u echt eens gezien moet hebben!
Grot van Choranche

De grot van Choranche bezoeken?

Wilt u deze prachtige grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: