Grotte de la Draye Blanche

Grotte de la Draye Blanche is een bijzonder mooie grot bij het plaatsje La Chapelle-en-Vercors in het departement Drôme.Grotte de la Draye Blanche Deze mooie grot staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Drôme. Een bezoekje aan deze grot is dan ook absoluut de moeite waard.

Geschiedenis van Grotte de la Draye Blanche

Grotte de la Draye Blanche werd ontdekt in het jaar 1918, door Fabien Rey. Rey was inwoner van het plaatsje La Chapelle-en-Vercors en was stroper. Tijdens een lange wandeling viel een van zijn honden in een gat in de grond. Rey daalde af in het gat om zijn hond te redden. Hij merkte dat hij uitkwam in een grote, donkere ruimte. Nadat hij de ruimte verlichtte zag hij wat hij bij toeval had ontdekt. Hij stond midden in een prachtige, enorme ondergrondse zaal. Na de ontdekking van de grot duurde het jaren voordat de grot volledig in kaart was gebracht. In 1970 werd de grot volledig verlicht en opengesteld voor bezoekers. In de loop der jaren groeide deze grot uit tot een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Drôme.

Grotte de la Draye Blanche vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Drôme, of elders in de regio Rhône-Alpes? Dan is een bezoekje aan deze mooie grot absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze grot kunt u gerust ruim een uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek krijgt u onder leiding van een deskundige gids alle mooie delen van de grot te zien. In de grot is het niet warmer dan 10 graden Celsius. Een warme trui of een vest is dan ook allesbehalve een overbodige luxe wanneer u besluit om deze grot te bezoeken. Een bezoekje aan deze mooie grot is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin!

Grotte de la Draye Blanche bezoeken?

Wilt u deze mooie grot bij het plaatsje La Chapelle-en-Vercors in het departement Drôme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: