Grotte de la Luire

Grotte de la Luire is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Saint-Agnan-en-Vercors, in het departement Drôme.Grotte de la Luire Deze grot kent een rijke geschiedenis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer uw vakantie doorbrengt in dit gebied.

Geschiedenis van Grotte de la Luire

Het bestaan van de grot is al lang bekend. Aan het einde van de negentiende eeuw werd de grot voor het eerst verkent door verschillende inwoners van het plaatsje La Chapelle-en-Vercors. Al snel werd duidelijk dat hier sprake was van een grote grot. Al snel werden er meer verkenningen georganiseerd en bereikte men dieptes van maar liefst 200 meter. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood de grot enige dagen onderdak aan de Maquisards, een Franse verzetsgroep die opereerde in de Vercors. Zij gebruikten de grot als verzetshospitaal, maar werden na enkele dagen ontdekt door de Duitse bezetter. Tijdens de aanval op de grot kwamen veel verzetslieden om het leven. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de grot uit tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Drôme.

Grotte de la Luire vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte de la Luire opengesteld voor bezoekers. Wanneer u deze mooie grot bezoekt, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van deze mooie grot. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Bij de start van de rondleiding kunt u een eigen kaars maken, waarna u met lantaarns de diepten van deze grot verkent. Zo ervaart u wat de allereerste verkenners van deze grot meemaakten. Een bezoekje aan deze mooie grot is leuk voor jong en oud en absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme!
Grotte de la Luire

Grotte de la Luire bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grot in het departement Drôme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: