Grotte de la Madeleine

Grotte de la Madeleine is een grot gelegen aan de linkeroever van de rivier Ardèche, nabij het plaatsje Saint-Remèze. Deze grot staat bekend als een van de mooiste grotten in het departement Ardèche. Grotte de la Madeleine

Geschiedenis van Grotte de la Madeleine

De Grotte de la Madeleine werd in het jaar 1887 na Christus ontdekt door Germain Rigaud, een schaapherder uit het nabijgelegen plaatsje Saint-Remèze. Al snel nadat Rigaud de ingang van de grot ontdekte, werd hem duidelijk dat hij een bijzondere ontdekking had gedaan. Omdat Rigaud bij de ontdekking slechts een kaars bij zich had, keerde hij al snel terug met meerdere kaarsen en touwen, zodat hij de grot verder kon verkennen. Tijdens de eerste verkenning van de grot bleek al dat de grot erg nat was. Zo werd er onder meer een ondergrond meertje gevonden. Na verder onderzoek werd geconcludeerd dat de grot door de eeuwen heen was uitgesleten door een onderaardse stroming. Ook bleek dat de grot eigenlijk uit twee verschillende gedeeltes bestaat, waarbij het tweede gedeelte van de grot enkel te bereiken is door af te dalen via het eerste gedeelte van de grot. Na haar ontdekking groeide Grotte de la Madeleine al snel uit tot een van de mooiste bezienswaardigheden in en rondom de Gorges de l’Ardèche.

Grotte de la Madeleine vandaag de dag

Vandaag de dag staat de Grotte de la Madeleine bekend als een van de mooiste grotten in de Ardèche. De grot is opengesteld voor bezoekers, die, onder begeleiding van een gids, deel kunnen nemen aan een rondleiding. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur. Tijdens deze rondleiding wordt het verhaal verteld omtrent de ontdekking van de grot, en krijgt u alle mooie elementen van deze grot te zien, zoals de magnifiek gevormde draperieën, stalactieten en stalagmieten. Tijdens de rondleiding vind er een zogenaamd Son et Lumiere (klank-en-lichtspel) plaats, wat erg indrukwekkend is. Een bezoekje aan Grotte de la Madeleine is leuk voor jong en oud, wel is het verstandig om een warme trui mee te nemen in verband met de temperatuurverschillen.
Grotte de la Madeleine

Grotte de la Madeleine bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: