Grotte de Thaïs

Grotte de Thaïs is een mooie grot bij het plaatsje Saint-Nazaire-en-Royans, dat nagenoeg op de grens van de departementen Drôme en Isère ligt. Een bezoekje aan deze mooie grot is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.

Geschiedenis van Grotte de Thaïs

Het bestaan van Grotte de Thaïs was al in de negentiende eeuw bekend. Zo liepen de inwoners van het plaatsje Saint-Nazaire-en-Royans al door de goed toegankelijke gangen. Pas in het jaar 1966 werd de grot grotendeels verkend. In de grot vond men sporen die er op duidden dat de grot al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Uit verschillende archeologische onderzoeken is gebleken dat enkele groepen jagers zich aan het einde van de laatste ijstijd in de grot gevestigd hebben. Zo zijn er onder meer verschillende prehistorische gereedschappen gevonden, zoals bijvoorbeeld vuurstenen. Niet lang nadat de grot grotendeels in kaart was gebracht, maakte men de grot gereed voor bezoekers. Sindsdien is deze bijzondere grot met zijn rijke geschiedenis uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Drôme!

Grotte de Thaïs vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Drôme, of in het aangrenzende departement Isère? Dan is een bezoekje aan deze mooie grot een meer dan geschikt uitstapje. Een uitgebreid bezoek aan de grot duurt ongeveer een uur. Tijdens uw bezoek aan de grot vertelt een deskundige gids u alles over de geschiedenis van de grot. Ook krijgt u de verschillende indrukwekkende ruimtes van deze grot te zien. Een bezoekje aan deze grot is een geschikt uitstapje voor het hele gezin. Neem wel een warme trui of jas mee, want in de grot is het niet warmer dan 13 graden Celsius!

Grotte de Thaïs bezoeken?

Wilt u deze mooie grot in het departement Drôme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk