Grotten van Cerdon

De grotten van Cerdon liggen in een kalkstenen massief, ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van de stad Bourg-en-Bresse, in het departement Ain. Deze bijzondere grotten staan bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van de grotte van Cerdon

Deze grotten zijn ongeveer twee miljoen jaar gelegen ontstaan, als gevolg van de ijstijden. Deze grotten werden al in de prehistorie bewoond. Het bewijs hiervoor werd gevonden in 1914. In dit jaar vonden er verschillende opgravingen plaats, waarbij verschillende prehistorische gereedschappen werden gevonden. Ook werden er talloze botten van dieren gevonden, wat er op duidde dat deze grotten in de prehistorie waarschijnlijk gebruikt werden als opslagplaats. Vele eeuwen later, in 1933, kwam deze locatie in handen van een lokale kaasboer, die de grote holte gebruikte als opslagplaats. Deze kaasboer en zijn kinderen ontdekten enkele galerijen, waardoor speleologen deze grot maar al te graag wilden verkennen. In 1959 werd de grot verkocht aan een speleoloog uit Annecy en begon men met omvangrijke verkenningstochten door de grot. Vanaf 1981 werd er hard gewerkt om de grotten van Cerdon toegankelijk te maken voor bezoekers. In de jaren hierna zouden deze bijzondere grotten uitgroeien tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden in het departement Ain.

De grotten van Cerdon vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ain, is een bezoekje aan deze bijzondere grotten meer dan de moeite waard. Wanneer u deze grotten bezoekt, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Deze rondleiding begint aan boord van een treintje, die u naar de ingang van de grotten brengt. Hier begint de tocht door de grotten, waarbij u talloze prachtige stalactieten, stalagmieten en andere mooie elementen van deze grotten te zien krijgt. Een bezoekje aan deze grotten is meer dan de moeite waard en is leuk voor het hele gezin!
Grotten van Cerdon

De grotten van Cerdon bezoeken?

Wilt u deze bijzondere grotten zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ain ook interessant: