Grottes de la Balme

De grottes de la Balme liggen bij de plaats La Balme-les-Grottes, in het departement Isère. De grotten liggen ongeveer 32 kilometer ten noordoosten van de grote stad Lyon, aan de oever van de rivier Rhône. Deze grotten behoren volgens de kenners tot de allermooiste bezienswaardigheden in het departement Isère.

Geschiedenis van grottes de la Balme

Deze grotten werden al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat deze grotten al door de Neanderthalers bewoond moeten zijn geweest, zo’n 13000 jaar voor Christus. Zo vond men in de grotten onder meer vuurstenen en beenderen van rendieren, steenbokken, oerossen en paarden. Ook zijn er gepolijste bijlen en potten gevonden welke iets minder oud bleken te zijn. Deze bijlen en potten bleken ongeveer 6000 jaar oud. Dieper in de grotten vond men ook verschillende graven. Al snel groeide deze grotten uit tot een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in dit gedeelte van Frankrijk.

Grottes de la Balme vandaag de dag

Vandaag de dag staan deze bijzondere grotten bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in dit gebied. De grotten zijn zowel onder begeleiding als zonder gids te bezoeken. Wanneer u de grot op eigen gelegenheid verkent, kunt u dit op uw eigen tempo doen. De grot bevat vele mooie grote kamers en zo af en toe ook wat smallere gangen. Ook de ondergrondse rivier en de vele stalagmieten en stalactieten zijn prachtig. Voor een uitgebreid bezoek aan deze leuke grotten kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Een bezoekje aan deze grotten is leuk voor het hele gezin. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Isère is een bezoekje aan grottes de la Balme dan ook absoluut de moeite waard!

Grottes de la Balme bezoeken?

Wilt u deze prachtige grotten zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: