Kasteel van Adhémar

Het kasteel van Adhémar is een oud kasteel in de plaats Montélimar, in het departement Drôme. Het kasteel ligt op een heuvel in het midden van de stad. Kasteel van Adhémar

Geschiedenis van het kasteel van Adhémar

Het kasteel vindt haar origine in de elfde eeuw na Christus, toen er, op de heuvel waarop het kasteel gelegen is, een ander kasteel werd gebouwd in opdracht van de Graven van Toulouse en de hertog van Narbonne. Van dit oorspronkelijke kasteel is maar weinig overgebleven. In de tweede helft van de twaalfde eeuw kwam de heuvel in handen van de familie Adhémar Monteil. Zij lieten een nieuw kasteel bouwen op de strategisch gezien belangrijke locatie. In de veertiende eeuw werd het kasteel ingenomen door de paus, waarmee het bij de kastelen van de paus in Avignon werd gevoegd. Tot aan 1447 maakte het kasteel van Adhémar deel uit van het pausdom in Avignon, totdat Montélimar en het kasteel van Adhémar in 1447 werden teruggegeven aan de Franse kroon. Hierna brak er een rumoerige periode aan voor het kasteel van Adhémar. Zo raakte het kasteel zwaar beschadigd tijdens de Godsdienstoorlogen. In de vijftiende eeuw na Christus diende het kasteel als gevangenis. Tijdens de Franse Revolutie werd het kasteel gedeeltelijk vernietigd. Tussen de jaren 1791 en 1926 werd het kasteel wederom gebruikt als gevangenis, wat de voornaamste reden is dat het kasteel de tand des tijds heeft doorstaan.

Het kasteel van Adhémar vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Adhémar opengesteld voor bezoekers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van de plaats Montélimar, is een bezoekje aan dit prachtige kasteel meer dan de moeite waard. In het kasteel worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. Vanaf de oude kasteelmuur kunt u bovendien genieten van een mooi uitzicht over Montélimar. Voor een bezoekje aan dit mooie kasteel kunt u gerust meerdere uren de tijd nemen.
Kasteel van Adhémar

Het kasteel van Adhémar bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk